Dolar 32,5576
%0.26
Euro 34,7677
%0.1
Altın 2.490,460
%0.24
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pehlivan’dan ‘Kubilay’ mesajı “Atatürk” vurgusu

Pehlivan’dan ‘Kubilay’ mesajı “Atatürk” vurgusu

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki Bey’in şehit edilişinin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Pehlivan, “Menemenimiz İstiklal Şehrimizdir, Cumhuriyet Şehrimizdir. Kuvva-i Milliye Şehrimizdir. Bu yolda verdiğimiz mücadele bellidir. Menemen demek Şehit Kaymakamımız Kemal Bey demektir. Menemen demek, tarihi ile kültürü ile istiklal ve Cumhuriyetimizle gurur duyan ilçe demektir. Menemen demek milli ve çağdaş değerlere sahip çıkmak demek, Menemen demek Atatürk demektir. Bu talihsiz olayı yapanları lanetliyor, Şehitlerimiz Asteğmen Kubilay, Şevki ve Hasan Bey’i rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Bu vesile ile bir kez daha ifade etmek istiyorum ki; Menemenliler olarak ne verdiğimiz kutlu İstiklal mücadelesinden, ne Cumhuriyet değerlerimizden ne de Yüce Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesi hedefimizden vazgeçmiyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 22.12.2022 - 12:43

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki Bey’in şehit oluşlarının 92’inci yıl dönümünde bir mesaj yayınladı. Şehit Asteğmen Kubilay’ın ülkemiz için hiçbir zaman dinmeyecek bir acı olduğunu belirten Pehlivan, “Cumhuriyetimizin ve çağdaş Türkiye’nin sembol ilçelerinden Menemen’de yaşanan olay aradan geçen yıllara rağmen içimizde dinmeyen bir sızı olmuştur. Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki Bey’in kent dışından gelen karanlık odaklarca şehit edilişinin hiçbir izahı yoktur. Menemen, Kubilay’ı şehit edildiği andan itibaren bağrına basmıştır. Şehit Asteğmen Kubilay’ın aziz hatırası, bize bu tür karanlık odaklara karşı her zaman uyanık olmamız gerektiğini hatırlatıyor. Bizler tıpkı 10 Kasım’da olduğu gibi her 23 Aralık’ta Şehit Asteğmen Kubilay’ın yasını tutuyor, saygı ve minnetle anıyoruz. İnkılâp Şehidimiz Asteğmen Kubilay, milletimiz ve kıymetli ailesinin bize emanetidir. Onun aziz hatırasını her zaman büyük bir saygıyla, minnet ve nezaketle sahipleniyoruz. Sonsuza kadar anmaya, anımsatmaya da devam edeceğiz” diye konuştu. 

“Milli ve çağdaş değerlerimize sahip çıkacağız”

Menemen’in bir İstiklal ve Cumhuriyet şehri olduğuna vurgu yapan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, mesajını şöyle tamamladı; Menemen; Kuvva-i Milliye Şehrimizdir. Bu yolda verdiğimiz mücadele bellidir. Menemen demek Şehit Kaymakamımız Kemal Bey demektir. Menemen demek, tarihi ile kültürü ile istiklal ve Cumhuriyetimizle gurur duyan ilçe demektir. Menemen demek milli ve çağdaş değerler sahip çıkmak demek, Menemen demek Atatürk demektir. Bu talihsiz olayı yapanları lanetliyor, Şehitlerimiz Asteğmen Kubilay, Hasan ve Şevki Bey’i rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Bu vesile ile bir kez daha ifade etmek istiyorum ki; Menemenliler olarak ne verdiğimiz kutlu istiklal mücadelesinden, ne Cumhuriyet değerlerimizden ne de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesi hedefimizden vazgeçmiyoruz.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.