Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pehlivan'dan Kütüphane müjdesi

Pehlivan'dan Kütüphane müjdesi

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, bu yıl 28 Mart – 3 Nisan arasında kutlanan Kütüphane Haftası’nda Menemenlilere kütüphane müjdesi verdi.

  • Ege Postası
  • 31.03.2022 - 12:07

Geçtiğimiz günlerde ilçede Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek Menemen’deki 1314 öğrencinin başvuru ücretlerini karşılayan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, gençlere bir müjde daha verdi. Pehlivan, 28 Mart-3 Nisan arasında kutlanan Kütüphane Haftası’nda Menemen’e ilk etapta 3 kütüphane daha kazandıracaklarını müjdeledi. 

Konuyla ilgili konuşan Pehlivan, “Özellikle gençlerimiz, ders çalışmaları, sosyalleşmeleri ve verimli vakit geçirmeleri için kütüphaneleri önemsiyorlar. Bundan dolayı ilçemizde az sayıda olan kütüphane sayımızı artırmaya yönelik bir çalışma başlattık. Bu kapsamda Menemenli hemşehrilerimizin içinde kitap okuyabileceği, vakit geçirebileceği ve araştırma yapabileceği kütüphaneler inşa etmek için, Kütüphaneler Genel Müdürlüğü Daire Başkanımızla bir araya geldik ve yol haritamızı belirledik” dedi. 

Kütüphanelerden birini Esatpaşa Mahallesi’ne kazandıracaklarını dile getiren Pehlivan, “İlk önce yaklaşık 2000 metrekarelik bir alanda 4 katlı bir kütüphane kazandıracağız. Tüm halkımızın yararlanabileceği, içinde kreş hizmeti verilebileceği, cep sinemalarının ve kültür salonlarının bulunduğu bir kütüphane inşa edeceğiz.

Garajımızın karşısındaki şu an atıl durumda bulunan öğretmen evini de çocuk kütüphanesine dönüştürmek için talebimizi Daire Başkanımıza ilettik. İlerleyen günlerde Ulukent bölgemize de yine bir kütüphane kazandıracağız.  Kitap okumak, geçmişi tanımak gelecekle tanışmaktır. Mesele birlikte gelişmek ve birlikte öğrenmektir. İmkanlarımız dahilinde tüm gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

PROTOKOL VE ÖĞRENCİLER KİTAP OKUDU

Öte yandan Kütüphane Haftası, Menemen’de düzenlenen etkinliklerle kutladı. Menemen Kaymakamlığı ve Menemen Belediyesi işbirliğiyle Şehir Parkı’nda Kitap Okuma etkinliği düzenlendi. Şiir dinletisi sunan öğrenciler, protokol ile birlikte kitap da okudu. Program, öğrencilerin düzenlediği kitap ayracı ve drama atölyeleri ile sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.