Dolar 32,3413
%0.28
Euro 35,0987
%-0.07
Altın 2.310,120
%1.43
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pati Dostları Festivali Çiğli’de 4. kez kapılarını açtı

Pati Dostları Festivali Çiğli’de 4. kez kapılarını açtı

Çiğli Belediyesi tarafından, dördüncüsü düzenlenen Pati Dostları Festivali hayvanseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

  • Ege Postası
  • 04.10.2021 - 15:22

Akvaryum Kafe Restoran bahçesinde düzenlenen Pati Dostları Festivalinde, hayvan severler dördüncü kez bir araya geldi. Gün boyunca düzenlenen konser, spor oyunları, yarışmalar, çocuklar için yüz boaya etkinliklerinin yanı sıra Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından tedavisi tamamlanan sahipsiz hayvanların sahiplendirilmesi ve ücretsiz mama ve mama kabı dağıtımı gerçekleştirildi. 

SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

Çiğli Hayvan Hakları Meclisi ve ilçede faaliyet gösteren hayvan hakları dernekleri festival alanında kurdukları stantlarda, hayvan severlere hayvan haklarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Sokak canlarının beslenme ihtiyaçlarının karşılanması adına satış yapılan stantlara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Öte yandan festivale katılan tüm hayvan severlere sokak sakinlerini beslemeleri için ücretsiz mama kabı ile beraber mama dağıtımı yapıldı.

KEDİ EVİNE BÜYÜK İLGİ

Festival alanına kurulan stantta Çiğli Belediyesi tarafından kediler için de ücretsiz olarak kedi evi dağıtıldı. Kedi evleri vatandaşlar tarafından öyle çok ilgi gördü ki dakikalar içerisinde tükendi.  Bununla beraber Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından kurulan çadırda sahipsiz bırakılan hayvanların sahiplendirilmesi adına çalışmalarda bulunuldu. 

ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Festivale yoğun ilgi gösteren çocuklar için de çeşitli aktiviteler düzenlendi. Yüz ve balon boyama etkinlikleri gerçekleştirildi. Çiğli Belediyesi Spor Kulübü çim alanda çocuklar ile birlikte çeşitli spor aktiviteleri gerçekleştirdi. Çocukların ebeveynleriyle birlikte katıldığı halat çekme ve çember atma yarışmaları düzenledi. 

‘PATİ DOSTLARI PARKI’AÇILDI

Halkla İlişkiler Müdürlüğünün festival alanına kurduğu stantta HES kodlarıyla birlikte gelen hayvan severlere, kamu kurumları ve alışveriş merkezleri gibi yerlerde pratik olarak kullanabilecekleri HES Kodlu anahtarlık hediye edildi. Öte yandan Akvaryum Kafe Restoran’ın bahçesinin bir tarafı da sevimli dostlar için ‘Pati Dostları Parkı’na dönüştürüldü. Parkın açılışı da vatandaşların büyük ilgisi ile gerçekleşti.  Parkta can dostları için çeşitli parkurlar da yerini aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.