Dolar 32,5068
%0.3
Euro 34,5765
%0.24
Altın 2.500,360
%0.69
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özuslu’dan AK Partili Hızal’a ‘Meslek Fabrikası’ yanıtı: Gölge etmeyin yeter

Özuslu’dan AK Partili Hızal’a ‘Meslek Fabrikası’ yanıtı: Gölge etmeyin yeter

Şu anda Meslek Fabrikası olarak kullanılan tarihi binanın ön protokolle İstanbul’da faaliyet gösteren Adıgüzel Eğitim, Kültür, Araştırma, Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı’na tahsisine ilişkin tartışmalar devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın konuya ilişkin yargı çıkışına İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili Mustafa Özuslu’dan yanıt geldi. Hazine’ye ait olan ve 49 yıllığına Ensar Vakfı’na tahsis edilen araziyi hatırlatan Özuslu, ‘’ Biz İzmir’imize sahip çıkıyoruz siz gölge etmeyin yeter” dedi.

  • Ege Postası
  • 29.11.2021 - 18:19

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz ay İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde gündemine gelen,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Adıgüzel Eğitim, Kültür, Araştırma, Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı arasında imzalanan ön protokolle şu anda Meslek Fabrikası olarak kullanılan tarihi binanın vakfa tahsisine ilişkin tartışmalar hız kesmeden devam ediyor. 

Binanın tahsisine muhalefet tarafından “zimmet” çıkacağı gerekçesiyle karşı çıkılırken İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla konuyu yargıya taşıyacaklarını duyurmuş ve “Tunç Soyer, tarihi Un Fabrikası binasını, merkezi İstanbul olan bir vakfa bedelsiz devretme peşinde. İzmir'in kültürel dokusuna zarar vermelerine engel olacağız. Bu konuda hukuki her yola başvuracağız. Tüm İzmirlileri bu mücadeleye davet ediyorum. Şehrimize sahip çıkalım” demişti.

ÖZUSLU’DAN YANIT

Öte yandan Hızal’a CHP kanadından ilk yanıt İzmir büyükşehir Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili Mustafa Özuslu’dan geldi.

Sosyal medya hesabından Hızal’a yanıt veren Özuslu, Hazine’ye ait olan ve 49 yıllığına Ensar Vakfı’na tahsis edilen araziyi hatırlattı ve şunları söyledi; ‘’Neden İstanbul, neden Adıgüzel Vakfı” soruları üzerine “Ensar Vakfı” çıkışı yapan Özuslu, “Urla’da 40 bin metrekare denize sıfır araziyi 49 yıllığına Ensar Vakfına bedelsiz tahsis ederken üç maymunu oynayanlar Ensar’ın İzmirli olup olmadığına hiç bakmadılar ama... Sayın Ak Parti sözcüsü hiç boşuna uğraşmayın, İzmir Büyükşehir Belediyesi sizin için muteber olan Ensar ve benzeri vakıflarla yan yana gelmez. Hele İzmirliler “İzmir’in kültürel dokusuna zarar vermelerine engel olacağız.” masalına asla itibar etmez. Mensubu olduğunuz partinin ülkenin değerlerini koruma konusundaki 19 yıllık müktesebatı ne yazık ki inandırıcılığınızı yok ediyor. Biz İzmir’imize sahip çıkıyoruz siz gölge etmeyin yeter”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.