Dolar 32,5124
%0.08
Euro 34,9313
%-0.12
Altın 2.436,010
%-0.01
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ORC'den 'Son 3 Yılın 'En'leri anketi: İzmir'den hangi başkan listede?

ORC'den 'Son 3 Yılın 'En'leri anketi: İzmir'den hangi başkan listede?

ORC Araştırma Şirketi'nin yayınladığı ‘Son 3 Yılın En Başarılı Büyükşehir İlçe Belediye Başkanları' anket çalışmasına göre Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç listede ilk 10'a girdi. 'Son 3 Yılın En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanları' listesinde ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ilk 5'te yer almadı.

  • Ege Postası
  • 13.03.2022 - 16:09

EGEPOSTASI- ORC Araştırma Şirketi ‘Son 3 yılın enleri’ konulu anket değerlendirmesini paylaştı. Yapılan çalışmaya göre; en başarılı büyükşehir belediye başkanları, büyükşehir ilçe belediye başkanları ve il belediye başkanları belirlendi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada anket çalışmasının 10 Şubat-10 Mart tarihleri arasında, 30 büyükşehir ve 51 il merkezinde, toplamda 51 bin 675 katılımcı ile yüz yüze ve CATI anket yöntemleriyle gerçekleştirildiği belirtildi.

İLK 5’TE SOYER YOK

‘Son 3 Yılın En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanları’ listesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ilk 5’te yer almadı. En başarılı başkan, yüzde 58,3 ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu. İmamoğlu’nu Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen izledi.

KILIÇ BİR KEZ DAHA LİSTEDE

‘2021 Yılının En Başarılı Büyükşehir İlçe Belediye Başkanları’ listesinde ise Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, yüzde 56,1’lik oranla 10. sırada yer aldı. Başkan Kılıç, İzmir’den listeye giren tek ilçe belediye başkanı oldu.

Öte yandan Kılıç, daha önce de aynı anket şirketinin hazırladığı '2021 yılının En Başarılı Büyükşehir İlçe Belediye Başkanları' anket çalışmasında ilk 10'a girmeyi başarmıştı.

Listenin zirvesinde yüzde 63,8 ile Çankaya Belediye Başkanı CHP’li Alper Taşdelen, ikinci sırada yüzde 62,4 ile Toroslar Belediye Başkanı MHP’li Atsın Afşın Yılmaz, üçüncü sırada yüzde 61,6 ile Osmangazi Belediye Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Dündar yer aldı.

EN BAŞARILI İL BELEDİYE BAŞKANLARI

Ankete göre son 3 yılın en başarılı il belediye başkanı Çankırı Belediye Başkanı MHP’li İsmail Hakkı Esen oldu. Yüzde 59,6 oranına sahip olan Esen’in ardından ikinci sırada Sivas Belediye Başkanı AK Partili Hilmi Bilgin yüzde 57,8 ile, üçüncü sırada Bolu Belediye Başkanı CHP’li Tanju Özcan yüzde 57,4 ile yer aldı. Bartın Belediye Başkanı MHP’li Cemal Akın ise yüzde 56,2’lik oranla listeye dördüncü sıradan girdi. Akın’ın ardından Yalova Belediye Başkan Vekili AK Partili Mustafa Akın yüzde 55,6 ile beşinci oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.