Dolar 32,3443
%0.08
Euro 34,9833
%-0.23
Altın 2.321,270
%0.04
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş’e otopark müjdesi

Ödemiş’e otopark müjdesi

Ödemiş kent merkezinde ihtiyaç duyulan yer altı otoparkı İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ödemiş Belediyesi’nin işbirliğiyle inşa edilecek. Hükümet Meydanı’nda yapımı planlanan 150 araç kapasiteli yer altı otoparkı için İzmir Büyükşehir Belediyesi projesi ihalesine çıkmaya hazırlanıyor.

  • Ege Postası
  • 29.01.2021 - 14:50

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Ödemiş programında masaya yatırılan konular arasında yer alan otopark ihtiyacıyla ilgili düğmeye basılıyor. Hükümet Meydanı iki katlı yer altı otoparkı için Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlatılan projeler değerlendirilirken İzmir Büyükşehir Belediyesince uygulama projesi hizmet alımı için ihaleye çıkılacak. Proje, yer altı otoparkının yanı sıra Hükümet Meydanı’nın yeniden düzenlenmesini de içeriyor. Toplam 7 bin metrekare kapalı alana sahip olacak yer altı otoparkının kent merkezindeki trafiğe soluk aldırması hedefleniyor.

Hem meydan düzenlenecek, hem yer altı otoparkı kazandırılacak

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile gerçekleştirdikleri değerlendirmelerde kent trafiğinin en yoğun olduğu bölgeye soluk aldırmak üzere 150 araçlık iki katlı yer altı otoparkını gündeme getirdiklerini ifade etti.

Başkan Eriş, “Kentimizde trafiğe soluk aldıracak çözümleri İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte gerçekleştireceğiz. İlk etapta yoğunluğun had safhada olduğu Hükümet Meydanı bölgesine bir yer altı otoparkı kazandırılacak. 3 bin 500 metrekare büyüklüğündeki alan da yeniden düzenlenmiş olacak. Ödemiş Belediyesi olarak geçmişten bu yana hazırladığımız projeleri ilettik. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer de otopark konusunda hemen çözüm için talimatı verdi. Proje ihalesine çıkılarak ilk adım atılıyor. Ardından İzmir Büyükşehir Belediyemizin çıkacağı yapım ihalesiyle de kentimize iki katlı 150 araç kapasiteli ilk otoparkımızı kazandırmış olacağız. Otopark ihtiyacı konusunda farklı çözümler için de ortak çalışmalarımız var. Sefa Sokak’taki otopark alanını da değerlendireceğiz.

“Kuzey çevre yolu için hazırlıklarımızı yapıyoruz”

Yeni yollar da kent trafiğimizi rahatlatacak. 20 yıl önce ilk adımlarını attığımız güney çevre yolu, bölünmüş yol projesi kapsamında açılmaya başladı. Kamulaştırmayla ilgili çözümler bekleniyor. Biz de kuzey çevre yolu için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Kuzey çevre yolu da açıldığında kent trafiğinde rahatlama sağlanacaktır.

İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve teknik arkadaşlarımızla birlikte trafik konusundaki çözümler için sürekli bir aradayız. Bu çözümler için kısa, orta ve uzun vadede atacağımız adımlar var. Kent trafiğini rahatlatmak üzere geliştirilen çözümler için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e ve katkı sunan ilgililere teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.