Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş Biyogaz Katı Atık Tesisi o tarihte açılacak

Ödemiş Biyogaz Katı Atık Tesisi o tarihte açılacak

Halen dolgusu devam eden Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Bayındır ve Tire’nin çöplerinin toplayarak elektrik üretecek Ödemiş Biyogaz Atık Tesisi’nin ne zaman açılacağı belli oldu. Ödemiş Biyogaz Katı Atık Tesisi o tarihte açılacak

  • Ege Postası
  • 30.11.2019 - 09:37

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - İzmir’de önceki akşam geç saatlere kadar süren bütçe görüşmelerinde AK Partili üyelerin Kiraz ve Tire’deki tarlalarda çöp dağlarının yükseldiğini iddia etmesinin ardından söz alan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş Ödemiş Biyogaz Katı Atık Tesisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Açılışını geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gerçekleştirdiği Harmandalı’ndan sonra atıktan elektrik üretmesi beklenen Ödemiş Biyogaz Katı Atık Tesisi’nin açılacağı tarih de belli oldu.

‘29 EKİM HEDEFLENİYOR’

“Ödemiş Küçük Menderes’in kalbi” diyerek sözlerine başlayan Başkan Eriş, “Biz beş dost ilçe olarak Menderes Havzası’nın bütün nimetlerinden faydalanıyoruz. Allah bize öyle bir güzellik vermiş. Kiraz’da bulunan çöp alanı vahşi depolama alanıydı. Yine sizlerin de almış olduğu karar sonucu arkadaşların da desteğiyle birlikte taşıma artık Ödemiş’e yapılmakta. Ağabeylik görevimizi yine yerine getiriyoruz. Tarım alanı deniyor. Kirazlı ve Ödemişle arkadaşlarımız biliyor, söz eden arkadaşlar görmemiş olabilir. Bahsettikleri yer bizim Okkabaşı dediğimiz en önemli yerlerimizden birisinin tepesinde bulunuyor. Evet görüntü kirliliği ve koku da oluyordu ama o da bitti. Ödemiş’te bir önceki dönemde 1 megawat olarak planlanan tesis 2 megawat’a çıkarılmıştır. Yine önceki planlamada Kiraz ve Beydağ’ın bağlanması düşünülürken, Bayındır ve Tire’nin çöpleri de Ödemiş’e gelecektir. Misafirperverliğimizi yine sürdürüyoruz. Ama yetmez diyoruz Selçuk ve Torbalı’yı da istiyoruz. Çünkü proje oraya gidiyor. Neden bunlar bütçede yok. Çünkü imtiyazlı ortaklık, yap-işlet-devret değil. Yani Büyükşehir ve Ödemiş kardan pay alacak. 2,4 bizim 3,6 ağabey Büyükşehir’in. 5 ilçenin atıkları düşünüldüğünde günlük 250 çöp işleme kapasitesine sahip olacak. İnşaat maliyet 20,5 milyon dolar, işletme maliyet 17 milyon lira,  bize de 3 ayda bir kira ödeyecekler. Tesisin dolgusu başladı denetimi de bizde. Bitiş tarihi gelecek yıl Ekim ayı sonu yani 29 Ekim hedefleniyor. Şirkette Ağustos sonunda denemeye başlayacağını bize iletti. Bize verdiğiniz ve vereceğiniz tüm destekleri için şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.