Dolar 32,3262
%0.23
Euro 35,1129
%-0.02
Altın 2.305,870
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Objektiflerdeki Kadın N’efesi ödüllendirildi

Objektiflerdeki Kadın N’efesi ödüllendirildi

Efes Selçuk Belediyesi ve İZİKAD (İzmir İş Kadınları Derneği) ortaklığı, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) iş birliği ile düzenlenen Kadın N’efesi Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreni Pamucak Sahili’nde yapıldı. Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel yarışmanın ödül töreninde yaptığı konuşmada; “Kadın nefesi sonsuz olsun” dedi.

  • Ege Postası
  • 11.07.2021 - 21:26

Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi öğrencilerinden Baran Batuğ Demirer’in Piyano Dinletisi ile başlayan ödül töreni Efes Selçuk Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi Artemis Ritim Grubu Performansı ile devam etti. 

Efes Selçuk Belediyesi ile İZİKAD arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde düzenlenen yarışmada “Kadın N’efesi” temasıyla, kadınların hayatları boyunca farklı kimliklerle çevrelerine nasıl nefes olduklarını anlatan kareler yarıştı. 

KADINLAR KENDİLERİNİ SANATLA DA İFADE ETMELİ 

Türkiye’nin birçok ilinden 494 kişinin 1792 fotoğrafla katıldığı yarışmanın ödül töreninde konuşan İZİKAD Başkanı Betül Sezgin kadınların iş dünyasında yer alması kadar kendilerini sanatla ifade etmesi de önemsediklerini belirterek; “ Bu yıl altıncı kez çıktığımız fotoğraf yarışması yolculuğunda Efes Selçuk Belediye Başkanı Sayın Filiz Ceritoğlu Sengel’in vizyonuyla antik dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis Tapınağı, Celsus Kütüphanesi, Meryem Ana evi gibi geçmişin tüm izlerini titizlikle korumuş, her noktasında tarihi bir değeri hissedebileceğimiz Efes Selçuk’ta, Türkiye’nin en uzun sahili Pamucak Sahili’ndeyiz. Bu topraklarda olmak çok heyecan verici” dedi. 

Kadın N’efesi temasının çok özel bir tema olduğunu belirten Sezgin “Sayın Sengel bu yarışmanın isim annesidir. Kendisiyle sohbetimizde bu isim ortaya çıktı. Sayın Sengel ayrıca jüri üyelerimizden biriydi Efes Selçuk Belediyesi de yarışma fikri ortaya çıkmasından bugüne kadar hep yanımızdaydı. Bu süreçte bizlere destek olan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

KADIN NEFESİ SONSUZ OLSUN 

“İlham veren perilerin olduğu, evrenin kalbi, Amazonların kurduğu, Kibele’den Artemis’e, Meryem Ana’ya kadar buram buram kadın olan kent Efes Selçuk’a hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Sengel; “ Ciddi olarak zor bir zamanda bu serüvene başladık. İZİKAD ile bir protokol imzaladık. Bu protokolün ilk ayağı Kadın N’efesi Fotoğraf Yarışması oldu. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu, İzmir Fotoğraf Sanatçıları Derneği ile birlikte pandemiye rağmen, birçok zorluğa rağmen bu yarışmayı düzenleme ve bu fotoğrafları sergileyebilme şerefine nail olduk. Tüm bu çalışmaların sonunda sanatın ne kadar güçlü olduğunu anladık. Sanat asla durdurulamıyor, engel tanımıyor, mesafelere ve pandemiye rağmen sanat durdurulamıyor. Anladık ki; sanat uzakları da yakınlaştırıyor” dedi.

Fotoğrafların büyük bir titizlikle incelendiğini söyleyen Başkan Sengel; “Bu yarışma bize şunu da anlattı aynı zamanda. Eğer kadın işin içinde varsa orada bir kararlılık var. Kadının azmi varsa o işte sonuç var. Eğer kadınlar birleşiyorsa, birlikte adım atabiliyorsa işte o zaman hayat var. İşte onun için kadınlar hayatın içerisinde her daim var olsunlar diyoruz. Kadınların nefesi sonsuz olsun diyoruz. Biz halen “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” diyenleriz” dedi. 

Başkan Sengel’in konuşmasının ardından jüri üyeleri adına Spiker, Seslendirme Sanatçısı ve aynı zamanda Kadın N’efesi Fotoğraf Yarışması jüri üyelerinden Yeşim Kopan’a teşekkür plaketi verildi. Kadın N’efesi Ulusal Fotoğraf Yarışması üçüncüsü Levent Ateş, yarışma ikincisi Meral Yeşilçiçek’in ödüllerini katılımcılar adına İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seda Şengök aldı. Kadın N’efesi Ulusal Fotoğraf Yarışması Birincisi Hasan Dayanaklı ödülünü Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in elinden aldı. 

Ödül töreninin ardından katılımcılar Kadın N’efesi Ulusal Fotoğraf Yarışması’na katılan fotoğraflardan oluşan sergiyi gezdiler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.