Dolar 32,5901
%0.36
Euro 34,8646
%0.38
Altın 2.502,700
%0.73
Bist-100 9.684,00
%1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O ilçelerin ‘emsal artışına’ Büyükşehir’den veto!

O ilçelerin ‘emsal artışına’ Büyükşehir’den veto!

30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremin ardından orta dereceli hasar gören yapıların dönüşümünde vatandaşların hak kaybını azaltmak amacıyla verilen ‘emsal artışı’ kararında önemli bir gelişme yaşandı. Karşıyaka Belediyesi ve Bornova Belediyesi’si tarafından onaylanarak İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderilen parsel bazında yüzde 20, ada bazında yüzde 30 emsal artışı kararı komisyonlarca reddedildi.

  • Ege Postası
  • 07.01.2022 - 10:08

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremin ardından binlerce yapıda ağır, orta ve hafif dereceli hasar meydana gelmişti.

Depremin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ağır hasarlı binaların yıkımına başlanırken evleri orta dereceli hasar gören vatandaşlar da evlerini dönüşüme sokmak için harekete geçti. Ancak artan maliyetler ve kredi faizleri nedeniyle zor durumda kalan vatandaşlar, yüzde 30 emsal artışı talebinde bulunmuştu.

Depremden yaklaşık 1 yıl sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde alınan kararla, kent genelinde parsel bazında yüzde 20, ada bazında yüzde 30 emsal artışı kararına imza atılmış ve ilçe belediyelerinden konuyla ilgili çalışma yapmaları istenmişti.

İLÇELER HAREKETE GEÇTİ

Kararın ardından, Karşıyaka ve Bornova Belediyeleri, geçtiğimiz aylarda, meclislerinde alınan kararla, ilçelerdeki orta dereceli hasarlı binaların dönüşümde parsel bazlı yüzde 20, ada bazında yüzde 30 emsal artışı kararını onaylayarak Büyükşehir’e göndermişti.

BÜYÜKŞEHİR’DEN VETO

Öte yandan; Karşıyaka ve Bornova ilçe belediye meclislerinden gelen ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık – Deprem ve Afet Komisyonlarınca incelenen emsal artışı kararı komisyonlarda oyçokluğuile reddedildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.