Dolar 32,5925
%0.36
Euro 34,7627
%0.09
Altın 2.494,150
%0.39
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Narlıdere’nin dönüşümü yargıya takılır mı? Başkan Engin: Her şey kitabına uygun

Narlıdere’nin dönüşümü yargıya takılır mı? Başkan Engin: Her şey kitabına uygun

İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm projesi olan ve 4 mahalleyi kapsayan Narlıdere’nin dönüşümü için ilk kazma dün vuruldu. Alanda çalışmalar devam ederken gözler, Konak’ın Gültepe planlarında olduğu gibi Narlıdere planlarının da yapılan itirazlar neticesinde yargıya taşınıp taşınmayacağı oldu. Konuya ilişkin konuşan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “TMMOB’ye bağlı odalar da sonuçta işlerini yapıyorlar. Sonuçta biz hukuka ve planlama ilkelerine uygun yaptığımıza inanıyoruz işlerimizi. Bu nedenle yargıdan bir sorun çıkacağın düşünmüyorum. Her şey kitabına uygun” dedi.

  • Ege Postası
  • 09.12.2021 - 12:50

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 30 Ekim 2020 depreminden hemen sonra kentsel dönüşümün önemi anlaşılırken belediyeler de bünyelerinde yürütülen dönüşüm projelerinde kırmızı butona basmışlardı.

Bu kapsamda birçok kentsel dönüşüm çalışması için bakanlıktan onay çıkarken birçoğu için de uygulama aşamasına geçilmişti.

Daha önce uygulamaya konulan Konak’ta yürütülen Gültepe Planları gibi bazı planlar da yargı engeline takılmış ve uygulama aksamıştı.

Öte yandan; ve İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Çatalkaya, Narlı, Atatürk ile 2. İnönü mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm projelerinde beklenen haber geçtiğimiz Ağustos ayında gelmişti. Projenin ilk ayağı olan ve 11 bin 500 metrekarelik alanı kapsayan 2. İnönü Mahallesi etabı için ise ilk kazma dün vurulmuştu.

Alanda incelemelere bulunan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, projenin yargıya takılıp takılmayacağına ilişkin Egepostası’na konuştu.

“HER ŞEY KİTABINA UYGUN”

Planlara gelen itirazların değerlendirildiğini ifade eden Başkan Engin, yargı engeline takılmayacaklarını ve her şeyin kitabına uygun yapıldığını belirtti ve “Biz burada bu gibi durumlarla karşılaşmamayı umuyoruz. Planlarımız askıdan indi. İtirazlar değerlendiriliyor. İnşallah yargıya intikal etmeden, yargı süreci uzamadan yüzde 100 uzlaşmayla diğer bölgeleri de tamamlamış oluyoruz. TMMOB’ye bağlı odalar da sonuçta işlerini yapıyorlar. Sonuçta biz hukuka ve planlama ilkelerine uygun yaptığımıza inanıyoruz işlerimizi. Bu nedenle yargıdan bir sorun çıkacağın düşünmüyorum. Emsal oranlarımız ve katımız gayet normal, şehir ortalamasının üstünde değil. Hatta hak sahiplerinin emsali az bulduğu konusunda yoğun itirazlar var. Plancılar Odası, bazı bölgeler için emsal fazlası diye dava açmışlardı. Bizde hak sahiplerimiz emsali yetersiz bularak itiraz ettiler. Her şey kitabına uygun” dedi.

“BİZİ ÇOK ETKİLEYECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM”

Döviz kurlarındaki ani ve hızlı artış A’dan Z’ye her şeyin fiyatını yukarı çekerken en çok fiyat artışının yaşandığı sektörlerden biri de inşaat sektörü olmuştu. Sektörde yaşanan maliyet artışlarının dnüşüm projesini olumsuz yönde etkileyip etkilemeyeceğine ilişkin de konuşan Başkan Engin, “Buradaki çalışmalarımız işin çok küçük bir parçası. Asıl büyük alanlarımız önümüzdeki 5 yılda yapılacak. Umuyoruz o zamana kadar piyasa rayına girer. Malzeme fiyatları dengeye oturur, entiye fiyatları düşer diye düşünüyoruz. Evet bugün inşaat sektörünün bir sorunu var ama bizi çok etkileyeceğini düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.