Dolar 32,3146
%0.2
Euro 35,1147
%-0.02
Altın 2.293,180
%0.69
Bist-100 9,06
%2.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Müzeler Genel Müdürü Yazgı'dan Foça ziyareti

Müzeler Genel Müdürü Yazgı'dan Foça ziyareti

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı Foça’yı ziyaret etti. Yazgı, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ile ilçedeki arkeolojik alanlarda incelemelerde bulundu.

  • Ege Postası
  • 11.04.2021 - 09:21

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı ve İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Deniz Durdu’yu başkanlık makamında ağırladı. Görüşmenin ardından ilçede bulunan bazı arkeolojik alanlarda incelemeler gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilgili paydaşlarla birlikte binlerce yıllık geçmişe sahip Foça’nın kültür turizminde de hak ettiği yeri alması ve UNESCO Dünya Mirası unvanı kazanması için çalışmaya devam ettiklerini belirten Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; ‘‘Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Sayın Gökhan Yazgı ve İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Sayın Deniz Durdu ile Antik Phokaia Kenti kazı alanı ve arkeolojik alanlarda incelemeler yaparak kültürel varlıklarımızdan en yüksek faydayı sağlayabilme olanaklarımızı değerlendirdik. İlçemize mutlaka kazandırmak istediğimiz Müze ve tarihi alanlarımızdaki düzenlemeler için görüşlerimizi ilettik.’’ dedi.

Arkeolojik alanların teknik özellikleri hakkından Arkeologlardan detaylı bilgiler alan Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, Antik Phokaia’dan günümüze farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmış, birçok tarihi zenginliğe sahip Foça için ellerinden gelen özeni göstereceklerini belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.