Dolar 32,3292
%0.24
Euro 35,0582
%-0.18
Altın 2.295,320
%0.78
Bist-100 9,01
%2.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muhtarlara yardıma komisyonlardan veto

Muhtarlara yardıma komisyonlardan veto

Konak Belediye Meclisi AK Parti Grubu’nun geçtiğimiz aylarda meclise önerge olarak getirdiği ilçe sınırlarındaki muhtarlara nakdi destek sağlanması önergesi hakkında komisyonlar kararlarını verdi. Nisan ayı olağan Meclis oturumunda görüşülmesi beklenen madde, Plan ve Bütçe ile Hukuk Komisyonu'nun da oyçokluğu ile reddedildi.

  • Ege Postası
  • 28.03.2021 - 12:50

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Konak Belediye Meclisi Ocak ayı oturumunda kahveci esnafına nakdi destek yapılması konusu gündeme geldiğinde AK Partili meclis üyeleri ilçe sınırlarındaki muhtarlara da nakdi destek sağlanması önergesini meclise sunmuştu.

AK Partili meclis üyeleri kahvecilere nakdi desteğin Sayıştay incelemelerinde “zimmet” olarak görüleceğini ifade edip çekimser oy kullanırken muhtarlara nakdi yardım yapılması durumunda kahvecilere yardım yapılmasını kabul edeceklerini belirtmişlerdi.

Konu, mecliste uzun tartışmalara neden olurken kahvecilere nakdi yardım desteğinin yapılması meclisten oy çokluğuyla geçmiş ve muhtarlara nakdi destek sağlanması ise görüşülmek üzere Plan ve Bütçe ile Hukuk komisyonlara havale edilmişti.

İlgili önergeyi görüşen Plan ve Bütçe ile Hukuk Komisyonu'nda görüşülen 'muhtarlara nakdi yardım' önerisi, oyçokluğu ile reddedildi.

Komisyonlardan gönderilen gündem maddesinde şu ifadeler eyer verildi; "İlçemiz sınırları içerisinde bulunan Mahalle Muhtarlarına nakdi yardım yapılmasının oyçokluğu ile uygun bulunmadığına ilişkin ilişkin Plan ve Bütçe-Hukuk Komisyonu raporu."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.