Dolar 32,4851
%-0.19
Euro 34,7558
%-0.32
Altın 2.420,420
%-0.4
Bist-100 9.676,00
%0.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Misak-ı İktisadi’ için kritik eşik aşıldı

‘Misak-ı İktisadi’ için kritik eşik aşıldı

Konak Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısında İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in İktisat Kongresi'ni 100. yılında yeniden aynı yerinde düzenleneceğini duyurduğu İktisat Kongresi binası için 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliği ve 1/500 ölçekli Yerleşim Planı Değişikliği Önerisi gündeme geldi. Plan değişikliğinin oturumda oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından tarihi binanın yeniden hayat bulmasının önünde engel kalmamış oldu.

  • Ege Postası
  • 01.11.2022 - 18:19

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Konak Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur idaresinde gerçekleştirildi.

Oturumda 1923 yılında İzmir’de gerçekleştirilen İktisat Kongresi Binası’nın aynı yerde yeniden inşa edilmesini öngören planlar da görüşüldü.

İzmir Valiliği, İzmir İktisat Kongresi'nin toplandığı ve sonrasında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılarak otopark olarak kullanılan bina, yerinde ve aslına uygun olarak yeniden inşa edileceği duyurmuştu. Konuya ilişkin açıklama yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise kongrenin yapıldığı binanın bulunduğu alana ait tapunun alındığı duyurarak, "İzmir İktisat Kongresi Binası artık anılarda kalmayacak" demiş ve yeni binanın 17 Şubat 2023 tarihine yetiştirileceğini söylemişti.

Konak Mahallesi, 7464 ada, 3 ve 4 parsellerin tescil gösteriminin işlenmesine ve 222 ada, 29 ve 30 parseller ile birlikte Özel Proje Alanı (ÖPA) “İktisat Kongresi Anısına Kültür Merkezi” olarak belirlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliği ve 1/500 ölçekli Yerleşim Planı Değişikliği Önerisi ise Eylül ayında Konak Belediyesi’ne iletilmiş ve görüşülmek üzere komisyonlara havale edilmişti.

Öte yandan; bugün gerçekleştirilen oturumda İmar-Kentsel Dönüşüm- Tarihsel ve Kültürel Değerleri Koruma Komisyonlarında oybirliğiyle kabul edilen plan değişiklikleri de gündeme geldi ve oybirliğiyle kabul edildi.

TAHSİSLER İÇİN ‘ACELE’ TALİMATI

Oturumda ayrıca, geçtiğimiz mecliste tartışmaya neden olan ve AK Parti grubunun Başkan Batur’a verilen yetkinin tanımına ilişkin bazı çekinceler ortaya koyduğu, Konak Belediyesi Hizmet Binası’nın yenisinin Büyükşehir tarafından yapılması için Konak Belediyesi’ne ait 4 taşınmazın Büyükşehir’e devredilmesine ilişkin protokol de gündeme geldi.

Bu kapsamda; Göztepe Mahallesi, 946 ada, 3 parsel nolu taşınmaz ve üzerindeki katlı otopark binası, Konak İlçesi, Natırzade Mahallesi, 119 ada, 4 parsel nolu taşınmaz olmak üzere toplam 3 adet taşınmazın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına bedelsiz devri konusunda Batur’a protokol yetkisini verilmesi önergesi, Hukuk Komisyonu ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Başkan Batur, bir ilgili önergenin bir sonraki oturuma yetiştirilmesi yönünde talimat verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.