Dolar 32,3579
%0.13
Euro 34,9930
%-0.21
Altın 2.325,970
%0.24
Bist-100 9,09
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP’li Şahin’den Büyükşehir’e ‘Uzundere’ çağrısı

MHP’li Şahin’den Büyükşehir’e ‘Uzundere’ çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, 30 Ekim depreminin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından depremzedelere tahsis edilen konutlardan depremzedelerin çıkarılmak istendiği iddialarına tepki gösterdi. Daha önce konutların depremzedelere satış yoluyla tahsis edilmesi için önerge verdiklerini hatırlatan Şahin, depremzedelerin mağduriyetinin artmaması konutlarının satışı için çağrısını yineledi.

  • Ege Postası
  • 30.05.2022 - 16:34

EGEPOSTASI- İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında yer alan Samos Fay Hattında 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,9 büyüklüğündeki depremde binin üzerinde bina ağır-orta- hafif dereceli hasar alırken bilerce vatandaş da evsiz kalmıştı.

Depremin ardından merkezi yönetim ve yerel yönetimler depremzedelerin önce geçici ardından da kalıcı konutlara yerleşmesi için düğmeye basarken İzmir Büyükşehir Belediyesi, belediye mülkiyetinde bulunan Uzundere’deki 224 konutu depremzedelere tahsis etmişti.

Bir yıllığına depremzedelere tahsis edilen konular için depremzedelerden kira alınmazken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremin 1. yılında gerçekleştirilen anma etkinliğinde Uzundere konutlarında kalan depremzedelerin konaklama süresini 6 ay daha uzattıklarını duyurmuştu.

DEPREMZEDELERE KÖTÜ HABER

Öte yandan; uzatılan sürenin de dolmasıyla birlikte depremzedelere kötü haber geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, Uzundere konutlarındaki depremzedeleri ziyaret ederek “20 Temmuz tarihine kadar daireleri boşaltın” uyarısında bulundukları iddia edilirken henüz yazılı bir tebligat iletilmediği ifade edildi.

MHP’Lİ ŞAHİN’DEN ÇAĞRI

İddiaların gündeme gelmesinin ardından, depremzedeler için büyükşehir’e ilk tepki İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin’den geldi.

Şahin yaptığı açıklamada, daha önce konutların depremzedelere satış yolula tahsis edilmesi için önerge verdiklerini hatırlatırken depremzedelerin mağduriyetinin artmaması için çağrısını yineledi.

Şahin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
 
"2022 yılı Ocak Ayı İBB Meclisinde MHP Grubu adına verdiğimiz önergede; “depremzede vatandaşlarımızın bir kısmı, mülkiyeti İBB’ye ait konutlarda yaşamlarını sürdürmektedirler. Deprem ve kentsel dönüşüm mağduru vatandaşlarımızın sorunlarını bir nebze çözebilmek adına, mülkiyeti İBB’ye ait konutların uygun fiyat ve uzun vadeyle, talep eden vatandaşlarımıza satışının yapılabilmesi için gereğini arz ederim.” Demiştik. 

Verdiğimiz önerge ret edilmiş, İBB yönetimi konu ile ilgili somut anlamda bir çözüm önerisini gündeme taşımamıştı. Şimdi edindiğimiz bilgilere göre, Uzundere’de İBB’ye ait konutlarda ikamet ettirilen depremzede vatandaşlarımızın tahliye edileceğini üzüntüyle öğrendik. 

Bu yapılan zulümdür ve derhal sonlandırılmasını talep ediyoruz. İBB yönetimi bir kalemde Buca Metro ihalesinde 529 milyon Tl yüksek bedelle işi verirken sorun olmayıp, iş depremzedelerin kira bedeline kaldıysa vay İBB’nin haline! 

İBB’ye ait konutlarda yaşayan depremzede vatandaşlarımızın kira bedellerine karşılık olarak, meclis ve komisyonlardan alacağımız huzur haklarının kira bedellerine mahsup edilmesi yönünde İBB yönetimine çağrıda bulunuyoruz. 

Vatandaşlarımızın içi müsterih olsun, MHP Grubu olarak vatandaşlarımızın her zaman yanında olduğumuzu, konunun takipçisi olacağımızı beyan etmek isterim.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.