Dolar 32,5860
%0.34
Euro 34,7895
%0.17
Altın 2.511,560
%1.09
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen’deki ‘dev satış yetkisinde’ flaş gelişme: Mahkeme kararını verdi

Menemen’deki ‘dev satış yetkisinde’ flaş gelişme: Mahkeme kararını verdi

İzmir İdare Mahkemesi, geçtiğimiz eylül ayında gündeme gelen Menemen’de mülkiyeti belediyeye ait olan ve yaklaşık 1 milyon 600 bin metrekarelik Seyrek Villakent Mahallesi’ndeki parsellerin kat karşılığı satışı, takası, yap-işlet-devret modeli hasılat paylaşımlı kat karşılığı verilmesi, inşaat sözleşmesi yapılması için belediye başkan vekiline ve belediye encümenine yetki verilmesine karşı Millet İttifakı tarafından açılan davada ara kararını verdi. Mahkeme, konuya ilişkin “yürütmeyi durdurma” kararı verdi.

  • Ege Postası
  • 23.12.2021 - 16:32

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz Eylül ayında, Menemen’de mülkiyeti belediyeye ait olan ve yaklaşık 1 milyon 600 bin metrekarelik Seyrek Villakent Mahallesi’ndeki parsellerin kat karşılığı satışı, takası, yap-işlet-devret modeli hasılat paylaşımlı kat karşılığı verilmesi, inşaat sözleşmesi yapılması için belediye başkan vekiline ve belediye encümenine yetki verilmesiyle çalkalanmıştı. 

CHP ve AK Parti arasından iplerin bir kez daha gerilmesine neden olan konu, Ekim ayı meclisinde de gündeme gelmiş ve önerge oy çokluğuyla kabul edilmişti. Mecliste oy çokluğuyla kabul edilen satış yetkisi, Millet İttifakı tarafından yargıya taşınmıştı. 

İzmir İdare Mahkemesi, 1.6 milyar lira değerindeki arazinin satış yetkisi için ara kararını verdi.

Mahkemenin konuya ilişkin “yürütmeyi durdurma” kararı verdiği öğrenildi. 

Öte yandan; CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney’in konuya gerekçeli kararı kapsamlı bir basın açıklamasıyla duyuracağı ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.