Dolar 32,3654
%0.15
Euro 34,9546
%-0.32
Altın 2.325,560
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen’de zafer coşkusu

Menemen’de zafer coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yılı Menemen’de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Mustafa Ceceli, Ahmet Şafak konserleri vatandaşları mest etti. Konser öncesi yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğe değinen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Tarihimize sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Bunun için hep birlikte hiç durmadan, yan yana, omuz omuza Menemen dayanışması ve duyarlılığı ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 31.08.2021 - 12:50

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. Yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Menemen’de de törenlerle kutlandı. Korona virüs tedbirleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelen koyma törenine, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay Ahmet Fatih Oğuz, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Ömer Faruk Özkaya, siyasi parti temsilcileri, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları yöneticileri, gaziler, mahalle muhtarları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Protokolün Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Menemen Kaymakamlığı’nda tebriklerin kabulünün ardından Atatürk Caddesi’nde bando eşliğinde kutlama ve geçit töreni düzenlendi. Sonrasında Yıldız Tepe'deki Kubilay Şehitliği’ne geçilerek, dualar eşliğinde şehit kabirlerine karanfil bırakıldı. 

Büyük Zafer’in 99. yıldönümü kutlamaları akşam Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen konserlerle devam etti. Milliyetçi Harekat Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in de katıldığı programda ilk olarak sahneye çıkan Mustafa Ceceli seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarıyla izleyenlere coşku dolu anlar yaşattı. Ardından sahne alan Ahmet Şafak da, sevilen şarkılarını Menemenlilerle birlikte söyledi. 

Sanatçılara çiçek ve Menemen’e özgü testi takdim eden Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, 30 Ağustos’un önemine değinen bir konuşma yaptı. 

Şanlı tarihimizin milletimizin kahramanlık destanlarıyla dolu olduğunu ifade eden Başkan Vekili Pehlivan, “30 Ağustos 1922 tarihi, milli mücadele zaferimizin özel anlamlar içeren günlerinden biridir. 30 Ağustos, bir milletin var olma, bağımsızlığına kavuşma mücadelesinin zaferle taçlandığı günün adıdır.  Ayrıca Anadolu topraklarının ilelebet Türk vatanı kalacağının dosta düşmana ilanıdır. 

Bizler tıpkı 99 yıl önce olduğu gibi yine aynı birlik ve beraberlik duygularımızla bu topraklarda kardeşliğimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bu cennet vatanı korumak, güçlendirmek, köklendirmek boynumuzun borcudur. Bunun için hep birlikte hiç durmadan, yan yana, omuz omuza Menemen dayanışması ve duyarlılığı ile çalışmaya devam edeceğiz. 

Ben bu vesile ile bize bu muhteşem zaferi armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu uğurda can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Ne mutlu Türküm diyene” ifadelerini kullandı.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.