Dolar 32,5462
%0
Euro 34,8303
%-0.1
Altın 2.430,280
%0.01
Bist-100 9.720,00
%0.78

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen’de SODEMSEN dönemi sona erdi: Pehlivan’dan flaş 'imza' iddiası

Menemen’de SODEMSEN dönemi sona erdi: Pehlivan’dan flaş 'imza' iddiası

Bir süredir kadar borç yükü ve taşınmaz satışları gibi konularla tartışmalara neden olan Menemen Belediyesi, bugün gerçekleştirilen belediye meclis toplantısında, Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) üyeliğini iptal etme kararı aldı. İptal gerekçesinde ise; TİS sürecinde SODEMSEN yetkililerinin, belediyenin haberi olmaksızın bazı maddelerin altına imza attıkları iddiası dikkat çekti.

  • Ege Postası
  • 01.04.2022 - 18:13

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan idaresinde gerçekleştirildi. Oturuma damgasını vuran konu ise; Menemen Belediyesi’nin TİS sürecinde ‘usulsüzlük’ yapıldığı gerekçesiyle başkanlığını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yaptığı Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) üyeliğini iptal etmesi oldu.

İptal gerekçesinde ise; TİS sürecinde SODEMSEN yetkililerinin, belediyenin haberi olmaksızın bazı maddelerin altına imza attıkları iddiası dikkat çekti.

MENEMEN SODEMSEN’DEN AYRILDI

Oturumda gündeme gelen en önemli konulardan biri de Menemen Belediyesi’nin TİS süreçlerinde belediyeyi temsil eden ve işçi ile işveren arasında arabuluculuk görevini üstlenen Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) üyeliğini iptal etmesi hususu oldu. 

İlgili önergeye ilişkin okunan müzekkerede en çok dikkat çeken husus ise “Belediyenin yasla olarak imzalanmasını istemediği maddeleri belediyenin haberi olmaksızın imzaladığı için” ifadeleri oldu. 

İlgili önergeye ilişkin söz alan MHP Grup Başkanvekili Bahadır İnanlı, “Orada hukuksal gerekçe de çok açık belirtilmiş. Toplu İş Sözleşmesi toplantısında biz de vardı. Doğrudan uygulanması uygun. Ama Hukuk Komisyonu’na da kullanılabilir” dedi.

“DİREKT ‘SOSYAL DEMOKRAT DEĞİLİZ’ DESYDİNİZ”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Halil Akbulut ise, gerekçenin bahane olduğunu belirtti ve “Müzakerede uzun uzun sayılmış gerekçeler. Bence direkt ‘Biz sosyal demokrat değiliz çıkıyoruz’ deseydiniz de olsaydı. Direkt oylanmasında bizde sakınca yok oylayabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Akbulut’un ardından konuşan Başkan Vekili Pehlivan, SODEMSEN yetkililerine sitem etti ve “TİS’i imzalama aşamasında SODEMSEN’in etik olmayan bir sürü davranışıyla karşılaştık. Bizlere hiçbir bilgi verilmeden kendi aralarında farlı farklı maddeleri imza altına aldıkları görüdür. Herkese bu konuyla ilgili serzenişte bulunduk. Yakışık almadı. O yüzden Menemen’in SODEMSEN’den kurtulması gerekiyor. Çünkü bize çok zarar verdi. Bu nedenle direkt oylama yapıyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sonrası ilgili önergeye ilişkin yapılan oylamada, önerge, Cumhur İttifakı’nın ‘kabul’ yönünde 16 oyu, CHP grubunun 11 ‘ret’ oyu ve İYİ Parti’nin çekimser oylarıyla birlikte oy çokluğuyla kabul edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.