Dolar 32,3443
%0.08
Euro 34,9833
%-0.23
Altın 2.321,270
%0.04
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen’de meclis başkan vekillikleri Cumhur İttifakı’na geçti

Menemen’de meclis başkan vekillikleri Cumhur İttifakı’na geçti

Menemen Belediye Meclisi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı ilk oturumunda Meclis 1. ve 2. başkan vekili, katip üyelerinin, encümen üyelerinin ve ihtisas komisyonları üyeleri seçildi. Yapılan kapalı oylamada, Meclis 1. ve 2. başkan vekilliği görevi CHP grubundan Cumhur İttifakı’na geçti. Öte yandan meclis oturumunda 2020 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile onaylanmadı.

  • Ege Postası
  • 02.04.2021 - 19:23

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis toplantısı Menemen Belediye Başka Vekili Aydın Pehlivan’ın idaresinde gerçekleştirildi. Meclis 1. ve 2. başkan vekili, katip üyelerinin, encümen üyelerinin ve ihtisas komisyonları üyelerinin seçildiği oturuma İstanbul Sözleşmesi’nin feshi tartışmaları damgasını vurdu. 

Oturumda yapılan oylamayla birlikte meclis 1. ve 2. başkan vekillikleri CHP grubundan Cumhur İttifakı'na geçti.

Oturuma CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir de katıldı.

Oturumda ayrıca belediye bünyesinde Kentsel Dönüşüm müdürlüğü kurulmasına karar verildi.

Oturumda, 2020 yılı faaliyet raporu da görüşüldü. CHP grubunun şerh koyduğu rapora MHP grubunun çekimser oy kullanması ise dikkat çekti.

CHP grubunun rapora şerh koyması AK Parti grubu tarafından eleştiriyle karşılandı. Yapılan konuşmalarda, 2020 yılının tamamında belediyenin CHP yönetiminde olduğuna dikkat çekildi.

2020 YILI FAALİYET RAPORU ONAYLANMADI

Meclis oturumunda 2020 yılı faaliyet raporu oylandı. Rapor oy çokluğu ile reddedildi. Oylamada CHP grubu red oyu kullanırken, 17 red 14 çekimse oy kullanıldı. Böylece 2020 yılı Faaliyet Raporu onaylanmadı.

CHP Grup Sözcüsü Ali Yılmaz, oturum başlangıcında söz alarak İstanbul Sözleşmesi’nin feshini sert bir dille eleştirdi ve “Sözleşmenin bir gece yarısı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından feshedilmesini kınıyoruz. Bugün sözleşmenin feshini, sözleşmeyle alakası olmayan savunmalarla karşımıza çıkanlar, ‘Sözleşme eşcinselliği teşvik ediyor, toplumu cinsiyetsizleştiriyor, şiddeti artırıyor, kadının beyanıyla delil olmaksızın erkekleri hapse attırıyor ve erkekleri mağdur ediyor, toplumun büyük çoğunluğu sözleşmeden rahatsız, dünyada dahi her yerden sözleşmeye tepki var, boşanmaları artırıyor, dinimize ve kültürümüze aykırı’ gibi gerekçeleri önümüze koyuyorlar Bilinsin ki İstanbul Sözleşmesi yaşartır. Çünkü sözleşme, cinsiyetin cinsiyet gerekçesi olmasını yasaklıyor. Şiddet artmıyor, sadece şiddeti görünür kılıyor. Kadının beyanıyla tedbir kararı alınıyor, erkekler mağdur edilmiyor. Suçlu erkekleri evden uzaklaştırıyor. Toplumun ezici çoğunluğu sözleşmeden yana. Sözleşmede dinimize dair hiçbir madde bulunmuyor, aksine hiç kimseye inancından ötürü ayrımcılık yapılamayacağını söylüyor. İstanbul sözleşmesi temle insan haklarına dayanır ve bu haklar tartışmaya açılamaz. İstanbul Sözleşmesini feshiyle tüm dünyaya TC Anayasasındaki eşitlik ilkesinden şiddeti önlemek ve şiddete maruz bırakılanları korumakla ilgili yasalardan vazgeçildiği, devletin kadına yönelik şiddeti önleme politikasını terk ettiği gösterilmiştir. CHP olarak söz veriyoruz. İstanbul Sözleşmesini her yerde anlatacağız. Sözleşmenin Cumhurbaşkanı kararnamesiyle feshedilmesi hukuksuzdur. İktidarı anlamsız inattan vazgeçmeye davet ediyoruz” dedi.

“TÜRK KADININI KORUMAYA İHTİYAÇ DUYMADIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ”

AK Parti Grup Sözcüsü Yusuf Demirci ise sözleşmenin feshedilmesinin Türk toplum yapısını koruma amacı güttüğünü söyledi ve “Böyle bir yetki cumhurbaşkanımızda vardır. Ben şöyle düşünüyorum: Türk toplumu olarak bizim İstanbul Sözleşmesi gibi bir sözleşmeye ihtiyacımız yok. Biz kadını baş üstünde tutan bir toplumun temsilcileriyiz. Kadına dinimizde ve toplumumuzda ne kadar önem verildiğini de görüyoruz Böyle bir sözleşmeyle Türk kadınını korumaya ihtiyaç duymadığımızı düşünüyoruz. Zaten kendi iç yapımızda kadının haklarını daha da koruyabilecek, onların dezavantaj yaşayacağı durumların hepsini ortadan kaldırabilecek bir çalışma söz konusu. Türk toplumunu bugüne kadar Türk yasaları korudu. Bu sözleşmenin feshiyle beraber bizim toplumumuza uymayan ve bu sözleşmenin içerisinde yer alan açıklıkları kullanan süreçlerin önüne geçilmesi oldu. Gençlerimizin çeşitli yönelimlere özenmemesi adına.. Ben sözleşmenin feshini çok mantıklı buluyorum” ifadelerini kullandı. 

Konu üzerine kısa bir konuşma yapan Başkan Vekili Pehlivan ise; “Sözleşme iptal edilmiş olsa da sözleşmeye dayalı çıkarılan yasalar devam ediyor” dedi.

MECLİS BAŞKAN VEKİLLERİ SEÇİLDİ

Oturumda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yayımladığı genelge kapsamında Meclis 1. ve 2. başkan vekili, katip üyelerinin, encümen üyelerinin ve ihtisas komisyonları üyeleri seçildi.

Meclis 1. ve 2. başkan vekilliği görevine 16 oyla Cumhur İttifakı adayları Selahattin Yeşilkaya ve Murat Ünsal seçildi. Bu şekilde 2 yıldır CHP’de olan meclis başkan vekilliği görevleri Cumhur İttifakı’na geçmiş oldu.

CHP grubu divan katip üyeliği için herhangi bir öneride bulunmazken yapılan kapalı oylamada, divan katip üyeleri ise 18 oyla Rasim Yiğit Özge ve Ali Aydın oldu. Yedek katip üyeleri ise Can Çoban Yılmaz ve Ferhat Uysal oldu.

Oturumda yapılan kapalı oylamada ise encümen üyeliğine; 17 oyla Hasan Ünal, 16 oyla Yetkin Yıldız ve 16 oyla Melih Damar seçildi.

Oturumda ayrıca ihtisas komisyonları üye sayısı beş kişi olarak belirlendi ve komisyon üyeleri seçildi. Komisyon üyelerinin görev süreleri ise 1 yıl olarak belirlendi. 

Plan ve Bütçe Komisyonuna; Çağlar Gülez, Murat Ünsal, Ali yılmaz, Selahattin Yeşilkaya ve Rasim Yiğit Özge seçildi.

İmar Komisyonuna; Yüksel Katipoğlu, Erdal Kanmış, Hanifi Can, Can Çobanyılmaz ve Ali Aydın seçildi.

Hukuk Komisyonuna; Koray Yücel, Mehmet Karabiniş, Bahadır İnanlı, Hasan Ünal ve Bahadır İnanlı seçildi.

Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonuna; Gürkan Develi, Hasan Ünal, Düzgün Küçük, Ferhat Uysal ve Serkan İnceoğlu seçildi.

Çevre, Ekoloji ve Sağlık Komisyonuna; Gürkan Develi, İhsan Perçin, Mehmet Sait Büdün, Hanifi Can ve Hasan Ünal seçildi.  

Eğitim, Kültür, Spor ve Ulaşım Komisyonuna; Düzgün Küçük, Nursel Katipoğlu, Melih Damar, Selahattin Yeşilkaya ve Ali Aydın seçildi. 

Kadın Erkek Eşitliği Komisyonuna; İhsan Perçin, Düzgün Küçük, Murat Ünsal, Can Çobanyılmaz ve Hasan Ünal seçildi. 

Esnaf ve Meslek Odaları Komisyonuna; İhsan Perçin, Çağlar Gülez, Ferhat Uysal, Mehmet Sait Büdün,  ve Rasim Yiğit Özge seçildi.

Engelsiz Menemen Komisyonuna; Koray Yücel, İhsan Perçin, Murat Ünsal, Serkan İnceoğlu ve Rasim Yiğit Özge seçildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.