Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen’de kritik ‘K alanı’ adımı

Menemen’de kritik ‘K alanı’ adımı

Menemen Belediyesi, 30 Ekim depremi sonrası başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarında, hak kayıplarının önüne geçilmesi için başlatılan 'parsel bazlı plan değişikliği önerisini' (K alanı) için düğmeye bastı. Buna göre; ilçe sınırlarında yer alan 5 mahalle ‘K alanı’ olarak belirlenecek.

  • Ege Postası
  • 30.06.2021 - 09:26

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 30 Ekim tarihinde meydana gelen ve İzmir’de büyük yıkımlara neden olan deprem sonrasında hasarlı binaların yeniden inşasında yeni deprem yönetmeliği gereği birtakım hak kaybı sorunları ortaya çıkmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ise yaşanan hak kayıplarını engellemek için düğmeye basmış ve alan kaybı olmaksızın yeniden inşası öngören 'parsel bazlı plan değişikliği önerisini' hazırlamıştı. ‘K alanı’ olarak geçen plan değişikliği önerisi, Mart ayında gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Olağanüstü Toplantısında kabul edilmişti. Karar ile birlikte ilçe belediyelerine ‘K alanı’ belirleme konusunda görev yüklenmişti. 

Plan notlarının kabul edilmesinin ardından depremden en çok etkilenen Bayraklı başta olmak üzere birçok ilçe belediyesi ‘K alanlarının’ belirlenmesi için harekete geçmişti.

5 MAHALLE’DE ‘K ALANI’ ÇALIŞMASI

Öte yandan; Menemen Belediyesi de ilçe sınırlarında bulunan 5 mahallenin ‘K alanı’ olarak belirlenmesi için düğmeye bastı.

Menemen Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısında görüşülecek önergenin kabul edilmesi durumunda ilçe sınırları içerisinde yer alan Koyundere, Ulukent, Asarlık, Seyrek,Yahşelli Mahallelerinin 'K Alanı’ olarak belirlenecek ve nihai karar için Büyükşehir'e gönderecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.