Dolar 32,5662
%0.08
Euro 34,9973
%0.48
Altın 2.431,200
%0.33
Bist-100 9.777,00
%0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen’de flaş gelişme: Şirket yetkileri AK Parti’ye geçti

Menemen’de flaş gelişme: Şirket yetkileri AK Parti’ye geçti

Menemen’in tartışmalı konusu Meta-Su ve MENAŞ şirketlerinin yetkilerinin devri konusunda bugün flaş bir gelişme yaşandı. Meta-Su yetkilerinin İzmir Ticaret Mahkemesi kararıyla Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’a devredildiği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 19.02.2021 - 13:28

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen’de geçtiğimiz haftalarda Menemen Belediyesi’ne bağlı Meta-Su ve MENAŞ şirketlerinin yetkisinin şirketlerin genel müdürü olan CHP’li meclis üyesi Deniz Karakurt’ta Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’a devredilmesi hususu meclis gündemine getirilmiş ve söz konusu madde, Cumhur İttifakı’nın kabul oylarına karşı Millet İttifakı’nın ret oyu kullanmasıyla oy çokluğuyla reddedilmişti.

Yetkilerin devredilmemesinin ardından işçiler şantiyeye alınmamışlar ve çalışmaları engellenmişti.

Çalışma hakları ellerinden alınan işçiler ise o günden bu yana hakları geri kazanmak için mücadele ediyorlar.

CHP yetkilileri, yaptıkları açıklamalarda yetkilerin devri halinde işçi kıyımlarının olacağını söyleyerek yetkileri devretmem konusunda kararlı bir duruş sergilerken AK Parti’nin şirket yetkilerini almak için İzmir Ticaret Mahkemesi’ne başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Başkan Vekili Pehlivan’ın Meta-Su temsilci olarak atanmak için Menemen Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne yaptığı başvuru reddedilmişti. Pehlivan daha sonra Asliye Ticaret Mahkemesi’ne Ticaret Sicil Memurluğu’nun işlemine karşı dava açmıştı. Mahkeme bugün, Ticaret Sicil Müdürlüğü’nün red işleminin iptaline ve temsilci değişikliğinin tesciline karar verdi.

Mahkeme bugün kararını verdiği ve Meta-Su şirketinin yetkileri Başkan Vekili Aydın Pehlivan’a devredildi.

PEHLİVAN'DAN AÇIKLAMA

Aydın Pehlivan’ın kararın ardından işçilerle konuşarak bugün ya da Pazartesi istedikleri gün işbaşı yapabileceklerini söyledi.

Yetkilerin devrinin ardından Pehlivan tarafından işçilere şu açıklama yapıldı;Hep birlikte sıkıntılı bir süreçten geçtik. Ama her daim yürekten, gönülden yanınızdaydık. Başkaları gibi gelip burada görüntü vermektense kalpten üzülmeyi yeğledik ve bununla ilgili de bir mücadele içine girdik. Bugün itibariyle hukuk mücadelemiz neticelendi. Bizler Meta-Su’nun yeni yöneticileri olarak karşınızdayız. Bugün itibariyle siyaset kaybetmiş, hukuk kazanmıştır. İkbalini düşünenler kaybetmiş, işçimiz, emekçimiz kazanmıştır. Hepiniz işinizin başına geçin. Bundan sonraki süreçte Menemen için, Menemen halkı için canımızı dişimize takacağız, Menemen halkının beklediği hizmeti kendilerine götüreceğiz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.