Dolar 32,5793
%0.32
Euro 34,7970
%0.19
Altın 2.514,500
%1.21
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen’de eski dosyalar açılıyor mu'

Menemen’de eski dosyalar açılıyor mu'

Menemen’de Belediye Başkan Vekili krizi, Valilik kararıyla yenilenen kura çekimiyle çözülmesinin ardından gözler yeni Başkan Vekili Aydın Pehlivan’a çevrildi. Kulislerden edinilen bilgilere göre, Başkan Vekili Pehlivan'ın, belediyede Serdar Aksoy dönemine dair kapsamlı bir araştırma başlattığı, araştırmanın sonucunda elde edilen bulgulardan detaylı bir dosya hazırlanacağı ve araştırmanın bir adım sonrasının eski Başkan Tahir Şahin döneminin de mercek altına alınabileceği gelen iddialar arasında.

  • Ege Postası
  • 21.01.2021 - 10:23

EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un "zimmet ve irtikap" suçlarından gözaltına alıp tutuklanmasının ve görevden uzaklaştırılmasının ardından Belediye Başkan Vekili krizi yaşanmıştı. 1 Aralık tarihinde başlayan süreç 13 Ocak tarihinde gerçekleştirilen kura çekimiyle sonlanmıştı.

Süreç 1 Aralık tarihinde Belediye Meclisi’nde gerçekleştirilen başkan vekili seçimlerinde ilk 4 turda oy çokluğu sağlanamayınca yapılan kura çekiminde Belediye Başkan Vekilliği görevine CHP'li Deniz Karakurt getirilmişti.

Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan, yapılan kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurmuş ve İzmir 2. İdare Mahkemesi, kura çekiminin ‘usule aykırı’ olduğu gerekçesiyle yürütmesini durdurmuştu. 

CHP'nin yaptığı itiraz başvurusunun reddedilmesinin ardından İzmir Valiliği,  4 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek mecliste kuranın çekilmesi için Menemen Belediyesi’ne yazı göndermişti.

4 Ocak'ta Menemen Belediye Başkan Vekilini belirleyecek kura çekimi gündemiyle toplanan Belediye Meclisi'ne CHP ve İYİ Partili üyeler katılmayınca kura çekimi 7 Ocak tarihine ertelenmiş ancak kuraya ilişkin gündem maddesi Millet İttifakı’nın ‘evet’ oylarıyla gündemden düşürülmüş ve kura çekimi 2. kez ertelenmişti.

Kuranın 2 kez ertelenmesi nedeniyle devreye İzmir Valiliği devreye girmiş ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Vali Yardımcısı Hulusi Doğan’ı Başkan Vekili olarak Menemen Meclisi’ni yönetmek için görevlendirmişti. 12 Ocak tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan başkan vekili kura çekimi, CHP'li meclis üyelerinin katılmaması ve meclis tam üye sayısının 3'te iki çoğunluğunun sağlanamaması nedeniyle üçüncü kez ertelenmişti.

Kura çekimi 13 Ocak tarihinde gerçekleştirilmiş ve kura çekimiyle Menemen Belediye Başkan Vekili Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan olmuştu.

BELEDİYEDE DERİNLEMESİNE ARAŞTIRMA

Kura çekiminin ardından gözler yeni Başkan Vekili Aydın Pehlivan’a çevrildi.

Kulislerde konuşulanlara göre; Pehlivan, belediyede geçmişe yönelik kapsamlı bir araştırma başlattığı, Aksoy döneminde yapılan faaliyetlerin detaylı incelemesi yapılacağı ve konuya ilişkin bir dosya hazırlanacağı iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre; geçmişe yönelik yapılan araştırmada Menemen eski Belediye Başkanı Tahir Şahin döneminin de mercek altına alınacağı gelen iddialar arasında.

Öte yandan Pehlivan, katıldığı bir canlı yayında Menemen Belediyesi’nin Şahin döneminden kalma 15 milyon borcu olduğunu ileri sürmüştü.

Şahin hakkında hazırlanan dosyada söz konusu borçların da ayrıntılı bir şekilde yer alacağı öne sürülüyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.