Dolar 32,3344
%0.26
Euro 35,0268
%-0.27
Altın 2.302,770
%1.11
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen için yeni bir hizmet daha

Menemen için yeni bir hizmet daha

Menemen’de bulunan engelli vatandaşlar için Engelsiz Ulaşım başlıyor. İlk etapta belli güzergahlarda başlayan ulaşım hizmeti ile engelli bireyler ve aileleri kolay bir şekilde seyahat edebilecekler.

  • Ege Postası
  • 13.11.2020 - 14:54

Menemen’de 16 Kasım Pazartesi’nden itibaren başlayacak “Engelsiz Ulaşım” hizmeti ile engelli vatandaşlar Menemen Garajı ile Menemen Devlet Hastanesi arasında seyahat edebilecekler. Hafta içi her gün Menemen Garajı’ndan 09.00, 12.00 ve 16.00 saatlerinde kalkacak olan özel olarak hazırlanmış servisin engellilerin şehir içi ulaşımlarında kolaylık sağlaması amaçlanıyor.

Engelli hizmetleri çalışmaları hız kesmiyor

Menemen’de tüm engelleri ortadan kaldırmak için projeler üreten Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, göreve gelir gelmez oluşturduğu Engelli Hizmetleri Birimi ile birlikte engellilere yönelik çalışmalarına ağırlık verdi. Engelli bireylere yönelik yol haritasını belirlemek üzere ilgili derneklerin, engelli bireylerin ve ailelerinin katıldığı çalıştaylar düzenleyen Menemen Belediyesi, açtığı Emiralem Engelsiz Yaşam Merkezi’nde çocuk ve gençlerin engelsiz bir şekilde eğitim görmeleri, spor yapmaları, sosyalleşmeleri, oyunlar oynamalarına imkan verdi. Ana felsefesi engelliliği bir çeşitlilik, farklılık, zenginlik olarak algılayıp, onlara bu yaklaşımla hizmet vermek olan Emiralem Engelsiz Yaşam Merkezi, bu yaklaşımın bir gereği olarak engelli bireylerle engeli olmayan diğer bireylerin bir araya gelmelerine, kaynaşmalarına olanak sağladı.  Geçtiğimiz günlerde Tuzçullu’da bir Engelsiz Hatıra Ormanı oluşturan Menemen Belediyesi, PKU ve Elele gibi derneklerle birlikte çalışmalar yürütüyor, buluşmalar düzenliyor. Son olarak engelli bireyler için Engelsiz Ulaşım hizmetini başlatan belediye, engelsiz bir Menemen yolunda bir adım daha atmış oldu.

Başkan Aksoy: “Engelleri kaldırıyoruz”

Çeşitli kaynaklardan alınan bilgilere göre Menemen’de 3 bin civarında engelli birey olduğuna değinen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “Belediyemizin çeşitli hizmetlerinden yararlanan bugüne kadar tespit ettiğimiz 500 engelli var. Daha ulaşılması gereken, belediye hizmetlerinden faydalanmasını istediğimiz çok sayıda engelli birey ve onların aileleri bulunmakta. Bu anlamda da ulaşım onlara ulaşılabilirlik anlamında temel bir unsur olarak karşımızda duruyordu. Bu nedenle de belediye araçlarımızdan birini sadece engelli bireyler ve ailelerine hizmet verecek şekilde donanımlı hale getirdik. Yakında hizmete girecek ve Menemen’in temel duraklarında ücretsiz olarak hizmet verecek olan bu aracımız, engelli bireylerin belediyemiz hizmetlerine erişilebilirliğini daha da artacaktır” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.