Dolar 32,3764
%0.18
Euro 34,9968
%-0.19
Altın 2.333,930
%0.58
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen'de kadınların günü

Menemen'de kadınların günü

Menemen Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü etkinliklerle kutladı. İlk olarak Menemen Kültür Merkezi’ndeki ‘Kadın Hakları Sempozyumu’nda kadının önemine dikkat çekildi. Cumhuriyet Meydanı’nda pazar kuran üretici kadınlara da karanfil takdim edildi.

  • Ege Postası
  • 08.03.2022 - 17:43

Menemen Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir dizi etkinlik düzenledi. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Ankara programı nedeniyle etkinliklere katılamadı. İlk olarak Menemen Belediyesi Kültür Merkezi’nde ‘Kadın Hakları Sempozyumu’ gerçekleştirildi. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın eşi Filiz Pehlivan’ın da katıldığı sempozyumda, Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. Melike Tekindal, Menemen Sosyal Hizmet Merkezi sosyoloğu Banu Kaykal Zeki, Menemen Devlet Hastanesi Eğitimci Hemşire Emine Orman, Menemen Müftülüğü Vaizi Hayrunisa Ateş, Avukat Eda Keser, Menemen Türk Kadınlar Birliği Derneği Dernek Başkanı Mevlüde Koç, öğretmen İradet Özengin birer konuşma yaptı.

Daha sonra kürsüye gelen Filiz Pehlivan, günün önemine değinen bir konuşma yaptı.

Pehlivan, “Hayatı anlamlı kılan ne varsa kadına dairdir. Çünkü kadın ilham kaynağıdır. Şiirler kadınlara adanır, romanlar kadınları anlatır, şarkılar, türküler kadınlara yakılır, dağlar tepeler kadınlar için aşılır, en güzel aşk, en güzel sevmeler hep kadına dairdir. Gelişmiş ve çağdaş toplumlarda kadın ve erkek bir bütün aynı zamanda da eşittir. Türk Milleti olarak ne şanslıyız ki, döneminin çok ilerisinde bir devlet adamı olan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, kadınların toplum hayatındaki varlıklarına ve kadın haklarının önemine her fırsatta vurgu yapmış. Türk kadınının, bugün çağdaş olarak nitelenen çoğu Avrupa ülkesindeki kadınlardan önce, 5 Aralık 1934’te siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkına sahip olmasını sağlamıştır. Bu karar, kadın hak ve özgürlükleri açısından, tüm Dünya’ya ilham veren, hayranlık uyandıran en önemli adımlardan biridir. “Ey kahraman Türk kadını! Sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” diyen Mustafa Kemal Atatürk, yalnızca sözde değil, yaptığı devrimlerde de daima Türk kadınına hak ettiği değeri vermiştir. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan gerçekten büyük mutluluk duydum. Tekrar teşekkür ediyorum. Bu vesileyle başta vatan için gözünü kırpmadan can veren şehit eşleri ve anneleri başta olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı. Menemen Sosyal Yardım İşleri Müdürü Tekin Alptekin de sempozyuma katılım sağlayan herkese teşekkür etti. 

ÜRETİCİ KADINLARA KARANFİL

Daha sonra sempozyuma katılanlar, Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan üretici kadınlar pazarını ziyaret etti. El emeği ile yapılan ürünlerdeki stantları tek tek gezen Menemen Belediye Başkan Vekili Murat Ünsal, Filiz Pehlivan ve beraberindekiler, üretici kadınların Kadınlar Günü’nü kutlayarak karanfil takdim etti. Menemen Belediyesi kursiyerlerinin müzik ziyafeti verdiği etkinlikte, yine Menemen Belediyesi Halk Oyunları ekibi de gösteri sundu.  58 tane kadın üreticinin stant kurduğu pazar, yağmura rağmen oldukça ilgi gördü. Öte yandan Menemen Belediyesi’nde çalışan kadın personeller de idari izinli sayıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.