Dolar 32,3106
%0.19
Euro 35,1105
%-0.03
Altın 2.303,090
%1.12
Bist-100 9,06
%2.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen'de Hıdırellez coşkusu

Menemen'de Hıdırellez coşkusu

Baharın, bereketin, bolluğun ve barışın müjdecisi olan Hıdırellez, Menemen’de coşkuyla kutlandı. Menemen Belediyesi ve Menemen Genç Romanlar Derneği ile birlikte Ahıhıdır Mahellesi’nde düzenlenen etkinliklere, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, eşi Filiz Pehlivan, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  • Ege Postası
  • 06.05.2022 - 10:38

Hıdrellez'i Menemen’de karşılayan vatandaşlar, unutulmuş pek çok geleneği tekrar yaşama imkanı buldu. Program kapsamında düzenlenen çuval yarışı, halat çekme yarışı, yumurta taşıma yarışı ve tepsi yoğurtta altın bulma yarışı, ortaya renkli görüntüler oluşturdu.

Yarışmalara katılım sağlayanlara ve kazananlara çeşitli hediyeler verildi.

Günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, baharın müjdecisi Hıdırellez’in tüm ülkemize dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini diledi. Hıdrellez’in, vatandaşların kaynaşmasına ve toplumsal huzurun artmasına vesile olduğu gibi dünya barışına da katkı sağlayabilecek önemli geleneklerimizden biri olduğuna dikkat çeken Pehlivan, “6000 yıldır tüm kültürlerin doğal yaşam alanı olmuş Menemen’imizin, paha biçilemez birikim ve tüm zenginliklerini hep birlikte yaşıyoruz. Yaşatıyoruz. Bu topraklarda birlikte doğduk, birlikte büyüdük, birlikte yaşadık. Şimdi de hep birlikte güzel kentimiz için çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz. Bu vesileyle baharın müjdecisi olan Hıdırellez’in tüm insanlığa sağlık, mutluluk, huzur, kardeşlik, barış ve bereket getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Hıdırellez Şenlikleri kapsamında Menemen Belediyesi tarafından, yerel sanatçılar Roman Dans Grubu, Tayfun ve Aysun Taşçeşme’nin katılımıyla gerçekleşen konser etkinliği dinleyicilerden büyük beğeni topladı. Hareketli parçalarda vatandaşlar sahneye çıkarak bu coşkuya ortak oldu. Yakılan ateşlerin üzerinden atlayan vatandaşlar, dilek tutmayı da ihmal etmedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.