Dolar 32,5591
%0.04
Euro 34,9007
%0.1
Altın 2.430,540
%0.02
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen Belediyesi'nde yetki değişikliği ‘Gündem’e geliyor

Menemen Belediyesi'nde yetki değişikliği ‘Gündem’e geliyor

Menemen Belediyesi iştirakleri olan ve geçtiğimiz günlerde ödenmeyen maaş skandalıyla gündeme gelen Meta-su ve Menaş şirketlerinde yetki değişikliğine hazırlanılıyor. Menemen Meclisi Şubat ayı oturumunda CHP’li Deniz Karakurt’un yetkilisi olduğu şirketlerin yetkisinin Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’a devredilmesi konusu meclis üyelerine sunulacak. Yetki değişikliğini konusunu değerlendiren Karakurt, "Ben bu aşamada bir yetki devri düşünmüyorum"

  • Ege Postası
  • 29.01.2021 - 15:07

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen’de Serdar Aksoy’un tutuklanması ile başlayan kriz, Belediye Başkan Vekili seçimleri ile devam etmişti.

1 Aralık tarihinde başlayan başkan vekili seçimi, 13 Ocak tarihinde nihayete ermiş ve 20 yıldır CHP’de olan Menemen Belediyesi kura yolu ile AK Parti'ye geçmiş ve Menemen Belediye Başkan Vekili aydın Pehlivan olmuştu.

Kuranın bitmesinin ardından ilçede yeni konular tartışma yaratmıştı. Bunlardan biri de belediye iştirakleri olan Meta-Su ve Menaş’ta personelin maaşlarının ödenmemesi olmuştu.

Başkan Vekili Pehlivan, şirketlerin yetkilisinin Millet İttifakı adayı Deniz Karakurt olduğunu ve maaşların ödenmemesinin nedeninin Karakurt’un görevinden istifa etmemesi olduğunu söylemişti.

İddialara yanıt veren Karakurt ise, konunun istifasıyla ilgili olmadığını ve mali işlerin belediyeye ait olduğunu belirtmişti.

Yaşanan tartışmaların ardından Pehlivan bir adım atan konuyu meclis gündemine taşıyor.

Menemen Belediye Meclisi Şubat ayı oturumunda, Meta-Su ve Menaş şirketlerinin yetkisinin Deniz Karakurt’tan alınıp Aydın Pehlivan’a verilmesi gündeme getirilecek ve meclis üyelerinin oylarına sunulacak.

Konuya ilişkin meclis gündeminde şu ifadelere yer verildi;

“Belediyemiz şirketi Meta-Su İnş.Taş. Unlu Mamuller Tur. San. ve Tic.Ltd.Şti, yönetim Kurulunda Beİediyemizi temsil etmek üzere Belediye BaŞkan Vekili Aydın PEHLİVAN'a yetki verilmesi”

“Belediyemiz şirketi Menaş Organizasyon İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim şirketi yönetim Kurulunda Belediyemİzi temsil etmek üzere Belediye BaŞkan Vekili AYDIN PEHLİVAN'a yetki verilmesi.”

“YETKİ DEVRİ DÜŞÜNMÜYORUM”

Yetki devri konusunun gündeme gelmesine ilişkin değerlendirmede bulunan Karakurt, kuraya yönelik hukuki süreçlerin hala devam ettiğini hatırlattı ve “Bu konular gündeme konuşmuş. Biz henüz grup toplantımızı yapmadık. Davalarımız hala devam ediyor. Biz bu seçimin hukuksuz olduğunu düşünüyoruz. Ben bu aşamada bir yetki devri düşünmüyorum” dedi.

1 Aralık tarihinde yapılan başkan vekili seçimlerinde Millet İttifakı 3 fire vermişti. Karakurt, aynı durumun meclis oylamasında da yaşanıp yaşanmayacağı konusunda ise şunları söyledi; “Ben katılan arkadaşlarımızla ilgili herhangi bir fire vereceğimizi düşünmüyorum. Sonuçta oylama yapılacak ve Pazartesi günü göreceğiz ama fire verileceğini düşünmüyorum. Sanımızın aksine bir karar çıkarsa... Meclis kararları geçerli olur ama bu kararların iptali için başvuru yapılabilir. Tabi başvurunun yapılıp yapılmayacağı oylamanın ardından belli olacak bir konu.” 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.