Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen Atatürk Heykeli açılıyor

Menemen Atatürk Heykeli açılıyor

Menemen Belediyesi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 81'inci yılında çeşitli etkinliklerle anıyor. 9 Kasım’da Kent 2’de yapımı tamamlanan Atatürk Heykeli açılışı ile başlayacak olan etkinlikler 10 Kasım’da düzenlenecek olan anma programı ile devam edecek.

  • Ege Postası
  • 08.11.2019 - 15:21

10 Kasım’ı bir matem günü değil Atatürk’ü anma ve anlama günü olarak gören, gelecek nesillere onun ilke ve devrimlerini aktarmak için çalışmalar düzenleyen Menemen Belediyesi bu 10 Kasım’da da bu yönde bir etkinlik programı düzenledi. Etkinlikler, daha önce Menemen’de başka bir meydanda bulunan Atatürk Heykeli’nin yenilenmiş haliyle Kent 2 Cumhuriyet Parkı’nda yeniden Menemen halkıyla buluşacağı törenle başlayacak. 9 Kasım günü saat 12.00’de Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un katılımıyla gerçekleşecek açılış etkinliğine, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Yönetimi, STK temsilcileri, kurum ve kuruluşlardan temsilciler, muhtarlar ve Menemenli vatandaşlar katılacaklar.    

Etkinlikler, 10 Kasım sabahı Cumhuriyet Meydanı’nda çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam edecek. Anma programına saat 10.00’da Kubilay Kültür Merkezi’nde düzenlenecek etkinliklerle devam edilecek. Buradaki program Seyrek Villakent Anadolu Lisesi Okul Müdürü Nevzat Şimşek’in günün anlam ve önemine ilişkin konuşması ile başlayacak ve 57. Topçu Tugay Menemen Komutan Yardımcılarından Topçu Üsteğmen Sinan Gülbaş’ın konuşması ile devam edecek. Etkinlik kapsamında daha sonra ise, Seyrek Villakent Anadolu Lisesi öğrencileri Öykü Köylü ve Berkecan Ergen “Gazi Paşa’ya Ağıt” şiir dinletisini sunacaklar. Yine aynı lisenin öğrencileri “Biz Mustafa Kemal’e Benzeriz” adlı oratoryoyu seslendirecek, ardından da müzik öğretmeni Emel Yavuz önderliğinde “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar”dan seçmeler sunacaklar. Etkinlik Atatürk ile ilgili video gösterimi ile son bulacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.