Dolar 32,5136
%0.12
Euro 34,7226
%-0.03
Altın 2.500,950
%0.66
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes’te ‘mafyacılık’ tartışmaları tam gaz devam: Başkan Kayalar iddialara ne yanıt verecek?

Menderes’te ‘mafyacılık’ tartışmaları tam gaz devam: Başkan Kayalar iddialara ne yanıt verecek?

CHP Menderes’te dün gerçekleştirilen olağanüstü ilçe kongresinde ilçe delegesi olan Azimet Gürbüz’ün Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar yönetimine yönelik eleştirileri ve sahillerdeki “mafyacılık” iddialarının ardından ilçede yeni bir tartışmanın kapıları açıldı. İlçenin sahil kesimlerinde “Biz daha çok ranttan kurtarıp halkın hizmetine açtık diye düşünüyorum" diyen Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’a yanıt veren önceki dönem Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Kayalar’a ilişkin bazı “rüşvet ve sahtecilik” gibi iddiaları ortaya atmıştı. İddiaların ardından gözler Başkan Kayalar’ın iddiara ilişkin ne söyleyeceğine çevrildi. 

  • Ege Postası
  • 21.11.2021 - 15:56

TENZİLE AŞÇI/EGEPSTASI- CHP Menderes’te dün gerçekleştirilen olağanüstü ilçe kongresinde ilçe delegesi olan Azimet Gürbüz’ün Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar yönetimine yönelik eleştirileri ve sahillerdeki “mafyacılık” iddiaları damgasını vurmuştu.

Gürbüz, kongrede yaptığı konuşmada, sahillere girilemediğini ifade etmiş ve şezlong ücretleri için, "İnsanlar denize girmek için 50 lira para veriyor. Bu sahil, deniz halkın belediyenin değil devletin değil; halkındır. Ayıp denen bir şey var. İnsanların sesi soluğu çıkmıyor ama ortalık bu kadar da boş değil ki.  Belediye başkanını eleştirmek hakkımız olmaması lazım ama örgüt burada bu güveni maalesef sağlayamıyor. Buradaki insanlar bize bir daha oy vermeyecek. Siz kimden aldığınız gücü kime vereceğinizi bilmeniz lazım. Benim oylarımla seçilen belediye başkanı yapıyor. Büyükşehir belediyesi genel sekreterini aradım. Birileri geldi ama hala oradalar. İnsanları tehdit edip buraya oturacağım diyor. Bunlar hoş değil" demişti.

“RANTTAN KURTARDIK” 

Yapılan eleştirilere yanıt veren Başkan Kayalar ise; Menderes halkının yönetimden memnun olduğunu, olumlu geri dönüşler aldığını söylemişti. Sahil alanlarındaki “mafyacılık” iddialarına da değinen Kayalar, "Biz zaten buraları mafyalardan kurtardık. Burada çalışan arkadaşlarımız genelde sezonda çalışıyor, ya üniversite öğrencileri, ya lise öğrencisi ya da o bölgenin insanı oluyor. O yüzden öyle bir itham yanlıştır. Biz daha çok ranttan kurtarıp halkın hizmetine açtık diye düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

“YARINA KALIR AMA YANINIZA KALMAYACAK”

Kayalar'ın “Ranttan kurtardık” ifadelerine ise öneki dönem Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’dan yanıt gecikmemişti.  Soylu, Kayalar’a ilişkin bazı “rüşvet ve sahtecilik” gibi iddiaları ortaya atmış ve  " Hayatının her saniyesi yolsuzluk, rüşvet, sahtecilik olan birinin böyle cümleler kurması sanırım kendi partililerinin bile bu kadar olmaz dediği sözleri örtbas etmek için yaptığını düşünüyorum. Rant ile ilgili doğru bir söz ettiğinin de altını çizmekte fayda var. Evet bizim dönemimizde rant vardı ancak Menderesli kardeşlerime rant vardı. Sonuç itibari ile Menderesli kardeşlerime rant sağladık. Ama sizin kime rant sağladığınızı herkes biliyor. Yaptıklarınızı yolsuzluklarınızı, sahtekarlıklarınızı bütün Türkiye konuşuyor. Size defalarca söyledim belediye Başkanlığı dönemimle ilgili ne varsa elinizde ilgili kurumlara gidin verin, olmadı meydana gelin, her platformda sizle karşı karşıya gelirim vermeyeceğim hesabım yok dedim. Ancak hep divanın altına kaçtınız ,kafanızı kuma gömdünüz. Tekrar söylüyorum istediğiniz her yerde, halkın huzurunda sizle karşılaşmaya varım. Eğer sizde azıcık onur varsa gelirsiniz, eğer gelmiyorsanız yalancısınız iftiracısınız müfterisiniz. Attığınız iftiraları ispatlamakta yükümlüsünüz. Ben sizinle ilgili tüm iddialarımı ispat edeceğim. Sonuç olarak içimizdekiler, içinizdekiler, dışımızdakiler, dışınızdakiler, denizin öte yakasındakiler ve kurumlara sızmış olanlar da dahil sizi kurtaramazlar. Belki yarına kalıyor bazı şeyler ama söz veriyorum yanınıza kalmayacak" demişti.

KAYALAR NE DİYECEK?

Öte yandan; Soylu’nun kendisine yönelik iddialarına ilişkin sessizliğini koruyan Başkan Kayalar, hafta içinde yapacağı açıklamayla şahsına yönelik tüm iddialara yanıt vereceğini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.