Dolar 32,3279
%0.24
Euro 35,0469
%-0.21
Altın 2.282,880
%0.23
Bist-100 8,98
%2.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes’te can dostlar için çalışmalara devam

Menderes’te can dostlar için çalışmalara devam

Menderes Belediyesi, sokaktaki can dostların yanında olmaya devam ediyor. Belediye ekipleri gece gündüz hiçbir zaman mefhumu gözetmeksizin sokaktaki can dostlara desteğini sürdürüyor.

  • Ege Postası
  • 18.01.2022 - 09:33

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, sokakta yaşayan ve bakıma muhtaç tüm can dostların gece gündüz yanlarında olduklarını belirterek, “Büyükşehir Belediyemiz ve Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimizle birlikte can dostlarımızın tüm ihtiyaçlarında yanlarındayız.” dedi.

Ekiplerin çalışırken herhangi bir zaman mefhumu gözetmediklerini de aktaran Başkan Kayalar, “Vatandaşlarımız gece gündüz demeden sokakta zor durumda kalan bir can dostumuzu gördüğünde belediyemizle iletişime geçiyorlar. Ekiplerimiz gelen talep doğrultusunda gerekli acil müdahaleyi yaparak can dostlarımızın yanında oluyorlar, olmaya da devam edecekler.” diye konuştu.

Kısırlaştırmada geçen yıla göre %30 artış

Başkan Kayalar, sokaktaki can dostların kısırlaştırılması, tedavileri ve beslenmeleri için de çalışmaların devam ettiğini ifade ederek şunları kaydetti:

“İlçemizdeki can dostlarımız için kısırlaştırma, tedavi, aşılama ve besleme çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda 2021 yılında hayvan severlerimizin mama desteğiyle birlikte ilçemizde mama ve su bulmakta zorlanan can dostlarımızın yanlarında olduk. Yaptığımız çalışmalarla, genellikle insan nüfusunun az olduğu besleme noktalarına yaklaşık 150 kilogram mama bırakarak can dostlarımıza mama desteğinde bulunduk. Kısırlaştırma çalışmalarımızda ise İzmir Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle birlikte ilçemizdeki kısırlaştırma oranımızda geçen yıla göre %30 artış gözlendi. Hedefimiz, bu oranın 2022 yılında artarak devam etmesi.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.