Dolar 32,6004
%0.39
Euro 34,7967
%0.19
Altın 2.496,940
%0.5
Bist-100 9.473,00
%-0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes'teki o projeyle ilgili yeni gelişme: Komisyon toplantısı ne zaman?

Menderes'teki o projeyle ilgili yeni gelişme: Komisyon toplantısı ne zaman?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes’e yapılması planlanan ve kentte uzun süre tartışmalara konu olan katı atık bertaraf tesisiyle ilgili hazırlanan ÇED dosyası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından incelemeye alındı. İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) söz konusu ÇED dosyasını 24 Şubat Perşembe günü yapılacak toplantıda incelemeye alacak.

  • Ege Postası
  • 10.01.2022 - 17:49

EGEPOSTASI – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’e kurmayı planladığı katı atık bertaraf tesisi projesiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Menderes, Karabağlar, Gaziemir, Buca, Balçova ve Narlıdere ilçelerinin atıklarının elektrik ve gübreye dönüştürülmesi planlanan tesisle ilgili hazırlanan ÇED dosyası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak incelemeye alındı.

ÇED Yönetmeliği 12. Maddesi 2. Bendine göre yapılması planlanan ve projenin ÇED dosyasının ele alınacağı İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısının tarihi de 24 Şubat Perşembe günü olarak belirlendi.

Konuya ilişkin Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"İzmir ili Cumaovası (Menderes) ilçesi sınırları içerisinde Yılbatu Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan İzmir İli Güney 2 Bölgesi Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi ve Elektrik Üretim Tesisi (24,667 MWm / 24,038 MWe / 33,745 MWt) projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, ÇED Yönetmeliği'nin 11. maddesi kapsamında Bakanlığımıza sunulmuş olup, inceleme değerlendirme süreci başlamıştır. Proje ile ilgili olarak 24/02/2022 tarihinde İDK toplantısı gerçekleştirilecektir. Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu https://eced-duyuru.csb.gov.tr/eced-prod/duyurular.xhtml adresinde yer almaktadır. ÇED Raporu ilgililere ve kamuoyuna duyurulur."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.