Dolar 32,4932
%0.02
Euro 34,9267
%-0.13
Altın 2.439,340
%0.13
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes'te seçim hareketliliği

Menderes'te seçim hareketliliği

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın görevden uzaklaştırılmasının ardından 18 Temmuz Pazartesi günü yapılacak Belediye Başkan Vekilliği seçimi öncesi gözler CHP ve AK Parti grubuna çevrildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, CHP İzmir Milletvekilleri ve Menderes Belediyesi meclis üyelerinin bugün gerçekleştirdiği toplantıda başkan vekili adayının belirlenmesi için bir ön görüşme yapıldığı öğrenildi. Öte yandan AK Parti’nin ise şu an süreci takip ettiği ve aday belirleme çalışmalarına önümüzdeki pazartesi günü başlayacağı ifade edildi

  • Ege Postası
  • 08.07.2022 - 15:38

EGEPOSTASI -  Menderes Belediyesi’ne yapılan ‘yolsuzluk’ operasyonu kapsamında ‘rüşvet’ iddiasıyla gözaltına alınıp, adli kontrolle serbest bırakılan Belediye Başkan Mustafa Kayalar, önceki gün İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı. Görevinden uzaklaştırılan Kayalar’ın yerine vekaleten bakacak Belediye Başkan Vekili’nin seçiminin de 18 Temmuz Pazartesi günü, saat 14.00’te yapılması kararlaştırılmıştı.

Seçimde hangi isimlerin aday olacağı merak konusu olurken, CHP ve AK Parti grubunun çizeceği yol haritası da şekillenmeye başladı.

CHP kanadında bugün Mustafa Kayalar için Menderes Belediyesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, CHP İzmir Milletvekilleri ve Menderes Belediyesi meclis üyeleri bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda yaşanan süreçle ilgili bir durum değerlendirmesinin yanı sıra, belediye başkan vekili adayının belirlenmesi için de bir ön görüşme yapıldığı öğrenildi.

Aday belirleme sürecini Soyer ve Yücel’in birlikte götüreceği ve ilk toplantının ardından adayın kesinleşmesi için yeniden bir araya gelineceği aktarıldı.

Öte yandan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un da ya seçimden bir gün önce 17 Temmuz ya da seçimin yapılacağı gün olan 18 Temmuz'da İzmir’e geleceği belirtildi.

AK PARTİ ADAY BELİRLEME STARTINI HAFTAYA VERECEK

Öte yandan; AK Parti’nin şu an süreci takip ettiği ve aday belirleme çalışmalarına önümüzdeki pazartesi günü başlayacağı öğrenildi.

Önümüzdeki hafta içinde belli olması beklenen AK Parti’nin adayının CHP’den aday olacak isme göre belirleneceği belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.