Dolar 32,3434
%0.29
Euro 35,1031
%-0.05
Altın 2.310,570
%1.45
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes'te Halk Dansları Kursu kayıtları başlıyor

Menderes'te Halk Dansları Kursu kayıtları başlıyor

Menderes Belediyesi Halk Dansları Topluluğu tarafından verilecek halk dansları kursu için kayıtlar başlıyor. Raks-ı Anadolu adıyla bu yıl 12’ncisi düzenlenecek halk dansları kursuna vatandaşlar 14 Ekim Cuma günü saat 15.00’de Görece Düğün Salonu, 15 Ekim Cumartesi günü saat 11.00’de Menderes Belediyesi Amfi Tiyatroda başvuru yaparak katılabilecekler. Menderes’te ikamet eden, ilköğretim ikinci sınıftan itibaren her yaştan insanın katılabileceği eğitimler ücretsiz olacak. Ekim ayında başlayacak kurslar haziran ayında sona erecek.

  • Ege Postası
  • 06.10.2022 - 12:27

Verilecek kurslarda tüm yörelere ait Türk halk oyunları öğretilecek. Eğitim sonunda ise düzenlenecek halk dansları gecesinde tüm öğrenciler sahne alarak bir sezon boyunca öğrendikleri halk danslarını sergileyecekler.

“BU TARZ UZUN SOLUKLU ETKİNLİKLERE ÖNEM VERİYORUZ”

Halk dansları kurslarının Menderes’te her yıl heyecanla beklendiğini ifade eden Menderes Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan, “Halk dansları eğitimleri farklı kültürlerden ve yörelerden farklı ezgiler ile şekillenen, kendi kültürünün yanında farklı kültürleri de tanımak isteyen ve eğlenirken sosyalleşmeyi de beraberinde getiren bir etkinliktir. Belediye olarak bu tarz uzun soluklu etkinliklere önem veriyoruz. Her sene yoğun katılım ile gerçekleşen kursumuz sonrası düzenlediğimiz gecede ise kursiyerlerimiz sezon boyunca öğrendikleri halk danslarını sergileme fırsatını yakalıyorlar. İlçemiz de bir gelenek haline gelen halk dansları kursumuza tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi. (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.