Dolar 32,3654
%0.15
Euro 34,9546
%-0.32
Altın 2.325,560
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes'te festival coşkusu: 7 ülkeden dansçılar zeybek oynadı

Menderes'te festival coşkusu: 7 ülkeden dansçılar zeybek oynadı

İzmir Menderes Belediyesi'nin 16-21 Haziran arasında düzenlediği etkinlikler, Uluslararası Özdere Kültür ve Sanat Dans Festivali ile sona erdi. 7 ülkeden dansçılar, bando eşliğindeki kortej sonrası, Özdere Çukuraltı Sevgi Yolu’nda zeybek oynadı. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, "Menderes bir turizm cenneti. Amacımız, Menderes'in İzmir ve Ege'nin cennet köşelerinden biri olduğunu insanlarımıza tanıtmak" dedi.

  • Ege Postası
  • 20.06.2022 - 22:42

İzmir Menderes'te ilk olarak 16 Haziran'da Menderes Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun “11. Raks-ı Anadolu” gösterisi, Geleneksel 11. Halk Dansları Gecesi'nde sanatseverlerle buluştu. 17 Haziran'da ise Klaros Antik Kenti’nde felsefe atölyelerinden sergilere, doğa yürüyüşlerinden yogaya kadar birçok etkinlik düzenlendi. Üç gün süren Klaros etkinliklerinde katılımcılar, çeşitli sahne performanslarıyla da eğlenceli vakit geçirdi.

BANDO EŞLİĞİNDE GÖSTERİLERLE KORTEJ

Türkiye ile birlikte 7 ülkeden dansçılar da Uluslararası Özdere Kültür ve Sanat Dans Festivali için bir araya geldi. Bugün sabah Özdere Çukuraltı Sevgi Yolu’nda toplanan Moldova, Sırbistan, Gürcistan, Bulgaristan, Romanya ve Makedonya’dan yüzlerce dansçı, sahil boyunca İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü yaptı. Çeşitli gösterilerle ilerleyen kortej, yurttaşlardan da büyük ilgi gördü. Yürüyüş sonrası ise 7 ülkenin dansçıları hep birlikte zeybek oynadı.

KAYALAR: AMACIMIZ MENDERES'İ TANITMAK

Festival katılımcılarını Menderes Belediyesi Özdere Ek Hizmet Binası'nda konuk eden ve ilçeye özgü yöresel hediyeler veren Menderes Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Kayalar, pandemi sonrası festivalleri artırdıklarını vurguladı. ANKA Haber Ajansı'na konuşan Kayalar, şunları söyledi:

"Pandemide vatandaşlarımız çok sıkılmıştı. Önce uçurtma şenliği yaptık. Muhteşem geçti, on binlerce kişi katıldı. Tekeli mahallemizde Of-Road oyunlarımız, konserlerimiz oldu. Vatandaşlarımız güzel günler geçirdi. Son olarak da Özdere Uluslararası Dans ve Kültür Festivali'ni yaptık. 6 ülkeden gelen dans grupları gösteriler sundu. Vatandaşlarımız memnun şekilde evlerine gitti. Festivallerimiz devam edecek. Eylül alında üzüm festivalimiz ve Yörük şenliğimiz var. Ekim ayında da mandalina festivalimiz oluyor. Menderes'i uluslararası alanda ve yerelde tanıtmak için bütün çalışmalarımız devam ediyor."

"MENDERES BİR TURİZM CENNETİ"

Menderes'in çok iyi bir turizm potansiyeli olduğunu belirten Kayalar, şöyle devam etti:

"Menderes denilince akla turizm gelmiyor. Çünkü Menderes Havalimanı’na yakın. İnsanlar, İzmir merkezine yakın zannediyor. Menderes'in 43 kilometre kesintisiz sahilleri var. Burası bir turizm cenneti. Böyle plajlar İzmir'in hiçbir ilçesinde yok. Amacımız, Menderes'in turizm ilçesi, İzmir'in ve Ege'nin cennet köşelerinden biri olduğunu anlatmak. Menderes'in adını bütün dünyaya duyurmak. Genelde otellerimiz nisanda açılır, ekim sonunda kapanır. Otellerin açılmasıyla yurt dışından gelen misafirlerimiz var. Okullar kapanınca yerel turistlerimiz de gelmeye başladı. Şu an yoğunluk arttı. Menderes'in kış nüfusu 104 bin civarında ama yazın 500 binleri buluyor. Bütün vatandaşlarımızı Menderes'e gelmeye davet ediyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.