Dolar 32,3292
%0.24
Euro 35,0582
%-0.18
Altın 2.295,320
%0.78
Bist-100 9,01
%2.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes Belediyesi'nde seçim tarihi belli oldu!

Menderes Belediyesi'nde seçim tarihi belli oldu!

Menderes Belediyesi’nde Başkan Mustafa Kayalar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından Başkan Vekili’nin belirlenmesi için yapılacak seçimin tarihi belli oldu. Seçim 18 Temmuz Pazartesi günü, saat 14.00’te yapılacak.

  • Ege Postası
  • 07.07.2022 - 23:40

EGEPOSTASI - Menderes Belediyesi’ne yapılan ‘yolsuzluk’ operasyonu kapsamında Başkan Mustafa Kayalar’ın ‘rüşvet’ iddiasıyla gözaltına alınıp, önceki gün adli kontrolle serbest bırakılmasının üzerinden çok geçmeden bugün yeni bir gelişme daha yaşanmıştı.

Mülkiye Teftiş Kurulu, tanıkların ve ifade sahiplerinin baskı altına alınmaması, suç delillerinin yok edilmesinin, karartılmasının ya da değiştirilmesinin önüne geçilebilmesi, yapılacak ön inceleme ve soruşturmanın selameti için Kayalar’ın görevden uzaklaştırılmasını talep etmişti. İçişleri Bakanlığı bunun üzerine Kayalar’ı geçici süreyle görevinden uzaklaştırma kararı almıştı.

Görevinden uzaklaştırılan Kayalar’ın yerine geçecek Belediye Başkan Vekili’nin belirlenmesi için yapılacak seçimin tarihi de belli oldu. Meclis üyeleri 18 Temmuz Pazartesi günü, saat 14.00’te belediye başkan vekilini seçmek için sandık başına gidecek.

Seçime kadar Kayalar’ın yerine vekalet edecek isim ise Menderes Belediyesi Birinci Başkan Vekili Gürsel Rüzgar olacak.

SEÇİM NASIL OLACAK?

Anayasa’ya göre; belediye başkanlığının boşalması durumunda, vali tarafından belediye meclisinin on gün içinde toplanması sağlanır. 

Meclis, birinci başkan vekilinin, onun bulunmaması durumunda ikinci başkan vekilinin, onun da bulunmaması durumunda en yaşlı üyenin başkanlığında toplanarak; 

a) Belediye başkanlığının boşalması veya seçim dönemini aşacak biçimde kamu hizmetinden yasaklanma cezasının verilmiş olması durumunda bir başkan, 

b) Başkanın görevden uzaklaştırılması, tutuklanması veya seçim dönemini aşmayacak biçimde kamu hizmetinden yasaklama cezası alması durumunda bir başkan vekili seçer. 

• Belediye başkanı veya başkan vekili belediye meclis üyeleri arasından ve gizli oyla seçilir. 

• İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranır. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılır. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı veya başkan vekili seçilmiş olur. Oyların eşitliği durumunda kur'a çekilir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.