Dolar 32,3811
%0.2
Euro 35,0555
%-0.03
Altın 2.325,860
%0.23
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mecliste İZSU görüşmelerinde tansiyon yükseldi

Mecliste İZSU görüşmelerinde tansiyon yükseldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında İZSU’nun Stratejik Planı görüşülürken tansiyon yükseldi. AK Parti grubu ile Soyer arasında ‘sirk’ tartışması yaşanırken Soyer, “Burası sirk değil, sabırla dinlemelisiniz”dedi. AK Partili Hüsnü Boztepe Başkan Soyer’in sirk çıkışına cevap verirken, “Seferhisar için lay lay lom diyen, Çav Bella ile oynayan sizsiniz. Siz daha CHP binasının yerini bilmezken ben 25 yıl CHP’de siyaset yaptım” dedi. Soyer'in 'Yüzülebilir Körfez' projesi için de AK Partili Hakan Yıldız, "3 yıl sonra körfezde yüzemeyiz" dedi. Soyer, "Daha hiçbir veri yokken yapamazsınız diyorsunuz. İZSU size gereken sunumu yapacak" dedi. Mecliste İZSU görüşmelerinde tansiyon yükseldi

  • Ege Postası
  • 13.09.2019 - 21:41

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısının son oturumu Başkan Tunç Soyer yönetiminde Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Meclis toplantısında İZSU’nun 2020-2024 dönemi Staratejik Planlarını görüşüldü. İZSU’nun Staretejik Planı görüşülürken, AK Partili meclis üyesi Hakan Yıldız,  “Sayın Başkan, 3 yılda yüzülebilir körfez projeniz var. İZSU bize ne olur 3 yıl içindeki yol haritasını anlatırsa biz de sizin ‘Yüzülebilir Körfez’ projenize katkı sunabiliriz. İZSU ile ilgili ciddi sıkıntılarımız mevcut bilgilendirilmeyi talep ediyoruz” dedi. Başkan Soyer, Yıldız'a cevap verirken AK Partili meclis üyelerinin araya girmesiyle mecliste gergin anlar yaşandı.

SOYER KONUŞURKEN TANSİYON YÜKSELDİ

Başkan Soyer AK Parti grubunun eleştirilerine cevap verirken mecliste tansiyon yükseldi.

Başkan Soyer, AK Partili Hakan Yıldız’a cevap verirken ” İZSU Stratejik Planı, istediğiniz her şey bu planda var. Tavsiye ederim bir daha baştan sona okuyun. İZSU’nun 4 yıl içinde ne yapacağını detaylarıyla görebilirsiniz. Ancak biz buna rağmen bir sunum hazırlayacağız ve sunacağız” dedi.

BURASI SİRK DEĞİL

AK Partili Yıldız, Soyer’in sözünü keserek araya girmesinin ardından AK Parti grubundan Hüsnü Boztepe de araya girdi. Başkan Soyer, sözünün kesilmesine sinirlenerek “Burası sirk değil” ifadelerini kullandı. Soyer’in ifadelerien Boztepe, “Canım neden sirk olsun” dedi.

TBMM’DE ÇOK GÖRDÜK

Başkan Soyer, mecliste yaşanan gerginliğin TBMM’de çok sık yaşandığını hatırlatırken, “Bunu neden yapıyorsunuz ben hiçbirinizin konuşmasına müdahale etmiyorum. Böyle bir şey olamaz. Bu meclisimizin çalışmasını tahrip eden bir şey. Biz bunu TBMM’de çok gördük ve hepimiz çok üzüldük. Bunu yapmayın ben sizleri saygıyla dinliyorum sizden de bu sayıgıyı beklemek hakkım. Özellikle Hakan bey sizden rica ediyorum sözümü kesmeyin. Bilgi sahibi olmadan fikir beyan etmek bize yakışmıyor” diye konuştu.

MECLİS ÜYESİNE YAKIŞMIYOR

İZSU’nun olağanüstü bir çalışma sergilediğini ifade eden Başkan Soyer, “İZSU belki de Türkiye’deki en çok biyolojik arıtma tesisini yapmış kurumdur. Olağanüstü bir kadrosu var ve planda oldukça bilimsel şekilde hazırlandı. Ticari bir işletme olsa batardı deniliyor buna katılmıyorum. Meclis üyesine yakışmıyor. İZSU büyükşehir belediyesine bağlı hiçbir kentte olmadığı kadar çok biyolojik arıtma tesisi yapmıştır. İzmir’de ne kadar yağmur suyu kanalı yapılması gerkeitğine dair fikri olan var m? Kaç metre yağmur suyu hattı yapmalıyız ki pis su ile karışmasın 5 bin kilometre yapılması gerek” dedi.

KÖRFEZDE YÜZEMEYİZ

AK Partili Yıldız, Soyer’in ‘Yüzülebilir Körfez’ projesinin gerçekleşmeyeceğini savunurken, “3 yılda İzmir Körfezi’nde yüzebileceğimizi söylüyorsunuz ancak yüzemeyiz, kanalizasyon suyu ile yağmur suyunu aynı hatta götürüyoruz. Siz İzmirlilere bunu söylüyorsunuz, eylemini görelim.  İzmir körfezinde keşke hep beraber yüzsek, keşke çocuklarımıza güzel bir İzmir bıraksak” dedi.

BEN SÖYLEDİĞİMİN ARKASINDAYIM

Soyer, Yıldız'a şu sözlerle cevap verdi;

“Ben doğru bilgilendirme yapıyorum asla yanlış bilgilendirme yapmam söylediğim şeyin de arkasında dururum. Ben gereğini yapacağımı söylüyorum bunun için de ne gerekiyorsa onu yapacağız. Ama daha bir şey yapmadan bunu yapamazsınız, bunun hiçbir verisi yok derseniz olmaz. İZSU’daki arkadaşlardan rica ettim onlar bir sunum hazırlayacak ve sunum yapacaklar.”

BOZTEPE’DEN SOYER’E SERT SÖZLER

AK Partili Boztepe, sirk tartışmalarına katılarak, “Sirk benzetmenize cevap vermek istiyorum. Seferhisar için lay layl om diyen sizsiniz. Çav bella ile oynayan sizsiniz. Siz daha CHP binasının yerini bilmezken ben 25 yıl CHP’de siyaset yaptım. Solculuğun, sosyal demokratlığın ne olduğunu bilen bir arkadaşınızım. Kaldı ki çav bella ile oynayan, hoplayan, zıplayan da ben değildim 6 aydır buradayım, hiç siyaset yapmadım demek ki yapmamız gerekiyor” dedi.  

SOYER’DEN BOZTEPE’YE CEVAP

Başkan Soyer, Boztepe’ye şu sözlerle cevap verdi;

“Ben sizin uslübünüzün renkli olduğunu biliyorum. Bundan da mutluyum üstelik muhalefette olması çok hoş. Beni üzen şey ben bu meclisi yönetirken ne söz kesiyorum ne kimsenin sözüne müdahale ediyorum. Birçok zaman sınırları da aşarak daha çok konuşulmasının önünü açıyorum. Lay lay lom sözümden bunu nasıl çıkarıyorsunuz anlamıyorum. Seferihisar’da zaman yetmiyor sanıyordum. İzmir’de çok daha yoğun bir zaman sıkıntısı söz konusu.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.