Dolar 32,3859
%0.21
Euro 35,0259
%-0.11
Altın 2.324,450
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Malta Büyükelçisi’nden İzmir’e övgü

Malta Büyükelçisi’nden İzmir’e övgü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ziyaret eden Malta Büyükelçisi Theresa Cutajar, “Türkiye'yi bir Avrupa ülkesi, İzmir'i bir Avrupa kenti olarak görüyoruz. İzmir'in Malta'dan bir kent ile kardeş şehir olmasını isteriz” dedi. Başkan Soyer ise İzmir'in Malta'dan bir kent ile kardeş şehir ilişkisi kurmasını olumlu karşıladığını ifade etti.

  • Ege Postası
  • 24.09.2021 - 17:02

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Malta Büyükelçisi Theresa Cutajar'ı makamında ağırladı. Malta İzmir Fahri Konsolosu Ahmet Çalık'ın da bulunduğu ziyarette ilişkilerin daha çok güçlenmesi adına görüşler paylaşıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in çalışmalarını beğeni ile takip ettiklerini aktaran Büyükelçi Cutajar, kenti de çok beğendiğini söyledi.

Kardeş kent teklifi

Büyükelçi Cutajar, “Malta ve İzmir gerek tarihi gerek kültürel anlamda birbirine çok benziyor. Geçmişten bu yana çok güzel ilişkileri var. Pek çok alanda iş birliği yapılabilir ve bunlar geliştirilebilir. Türkiye'yi bir Avrupa ülkesi, İzmir'i bir Avrupa kenti olarak görüyoruz. İzmir'in Malta'dan bir kent ile kardeş şehir olmasını isteriz. Bununla ilgili girişim yapmak istiyoruz. İzmir demokrasiye çok önem veriyor ve bizim için değerli bir kent” dedi. Cutajar'ın düşüncelerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Soyer, İzmir'in Malta'dan bir kent ile kardeş şehir ilişkisi kurmasını olumlu karşıladığını ifade etti. Başkan Soyer, Büyükelçi Cutajar'a çini tablo hediye etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.