Dolar 32,4739
%-0.04
Euro 34,7309
%-0.69
Altın 2.440,330
%0.17
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mahkemenin ‘kayyum’ kararı tesis planlarını değiştirdi

Mahkemenin ‘kayyum’ kararı tesis planlarını değiştirdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Seferihisar’da yapmak istediği Paket Atıksu Arıtma Tesisi için flaş bir gelişme yaşandı. Seferihisar Sulh Hukuk Mahkemesinin tesisin açılmak istediği alan için verdiği “kayyum” kararını bozmasıyla birlikte tesis alanı değiştirildi. Tesisin yeni kurulmak istendiği bölgede bulunan otoparkın imar planları ise “Belediye Hizmet Alanı” (Paket Atıksu Arıtma Tesisi)” olarak değiştirildi. Tesisin yeni alanı için hazırlanan /1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

  • Ege Postası
  • 31.05.2022 - 17:46

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyerin sürdürülebilir kentler vizyonu kapsamında her fırsatta önemini vurguladığı ve kentin her ilçesinde yaygınlaştırılması planlanan tesislerin Seferihisar ayağına ilişkin flaş bir gelişme yaşandı.

Seferihsar ilçesi duce Mahallesi Kızılcayer mevkiinde kurulmak istenen paket atıksu arıtma tesisi planlama bölgesi mahkemenin verdiği “kayyum” kararı nedeniyle değiştirildi.

2017 yılında İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında taşınmaz “Belediye Hizmet Alanı” (Paket Atıksu Arıtma Tesisi)” olarak belirlendi. 

Planların onaylanmasının ardından, özel şahıs ve tescil harici alanla ilgili kamulaştırma işlemlerine başlanmış ve bin 453 metrekare büyüklüğündeki tesis alanının içinde kalan ve Maliye Hazinesine ait olan bin 122 metrekarelik alanın tahsisi yapılmıştı.

MİRASÇILARA ULAŞILAMAYINCA KAYYUM ATANDI

Alanın özel mülkiyete kayıtlı kısmının malikinin  vefat etmesi ve mirasçılara ulaşılamaması nedeniyle alan için Seferihisar Sulh Hukuk Mahkemesi kararıyla İzmir Defterdarı kayyum atamıştı.  Kamulaştırma işlemini uzaması nedeniyle belediye, alandaki atık miktarının artması nedeniyle tesis yapımına başlarken mahkemenin 2021 yılı Kasım ayında kayyum kararını kaldırmasıyla birlikte bölgedeki planlarda değişiklik yapıldı.

OTOPARK ALANININ İMARI DEĞİŞTİRİLDİ

Öte yandan; Büyükşehir, mahkeme kararı sonrasında tesis alanını değiştirme kararı aldı. Büyükşehir, mevcut tesisi alanını kuzey-batı yönünde kaydırdı. 

Ancak tesisin yapılmasının planlandığı bölgenin yeni konumunda yapı yaklaşma mesafesi ihlal edildi. 

Sorunun çözümü için harekete geçen Büyükşehir ise alanda bulunan otopark bölgesininin planlarını değilştirerek alanın imarını “Belediye Hizmet Alanı” (Paket Atıksu Arıtma Tesisi)” olarak değiştirdi.

Taşınmaz için hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planın onaylanarak askıya çıktı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.