Dolar 32,5232
%0.11
Euro 34,9403
%-0.09
Altın 2.439,540
%0.14
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mahkeme iptal etmişti: 16 mahallenin planı yeniden mecliste

Mahkeme iptal etmişti: 16 mahallenin planı yeniden mecliste

Karabağlar Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda hazırlanan ve mahkeme tarafından iptal edilen 540 hektarlık alanda 16 mahalleyi kapsayan planları yeniden revize etti. Revize edilip komisyonlardan vize alan planlar, meclis toplantısında meclis üyelerine sunulacak.

  • Ege Postası
  • 01.04.2022 - 09:54

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Karabağlar’daki Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erden, Umut, Gazi, Özgür, Yüzbaşı Şerafettin, Devrim mahallelerinin tamamı ile Yurtoğlu, Abdi İpekçi, İhsan Alyanak, Uzundere, Peker mahallelerini kısmen kapsayan 540 hektarlık alan 31 Aralık 2012’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında “Riskli Alan” ilan edilmişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle yapılan ve toplamda 16 mahalleyi kapsayan planlar 4 kez yargıya takılmış ve söz konusu planlar TMMOB’ye bağlı Şehir Plancıları Odası’nın açtığı davalar neticesinde İzmir 3. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmişti.

Öte yandan; planların iptal edilmesinden yıllar sonra Karabağlar Belediyesi, planlar üzerinde başlattığı revizyon çalışmalarını tamamladı.

Bu kapsamda; hazırlanan planlar belediyenin Kentsel Dönüşüm, Çevre ve Sokak Hayvanları Hakları, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler ve  İmar Komisyonunda oybirliği ile kabul edildi.

Alana ilişkin revize edilmiş planlar 4 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirilerek meclis oturumunda meclis üyelerine sunulacak ve kabul edilmesi durumunda İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderilecek. Planlara nihai olnayın verilmesiyle revize edilmiş planlar tekrar askıya çıkacak.

3. ETAP İÇİN DE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Öte yandan; belediye, 16 mahalleyi kapsayan planların 3. Etabı için de düğmeye bastı. Yaklaşık 113 hektarlık alanı ve 3 mahalleyi kapsayan planlara ilişkin hazırlanan rapor, meclis gündemine getirilecek ve görüşülmek üzere komisyonlara havale edilecek.

İlgili planlara ilişkin gündemde yer alan önergede şu ifadelere yer verildi; “Karabağlar ilçesi, Peker, İhsan Alyanak ve Abdi İpekçi Mahallelerini kapsayan, batıda ve güneyde Karabağlar ilçesi 540 ha.'lık, 1-A nolu Riskli Alan sınırı, doğuda Sırrı Atalay Caddesi, kuzeyde 4240 ve 4951 sokak ile sınırlanan yaklaşık 113 ha.'lık alanda söz konusu mahallelere ilişkin ilgili mahkemelerce verilen plan iptal kararlarında belirtilen hususlar dikkate alınarak, üst ölçekli Çevre Düzeni Planları doğrultusunda Belediyemizce hazırlanan 1/1000 ölçekli 3. Etap Peker, İhsan Alyanak ve Abdi İpekçi Mahalleleri Uygulama İmar Planı önerisi ve Plan Açıklama Raporunun incelenerek karara bağlanması hk.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.