Dolar 32,5123
%-0.09
Euro 34,9530
%0.36
Altın 2.433,940
%0.44
Bist-100 9.789,00
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Köşger'den 'mülteci okulu' açıklaması: Herkese hizmet verecek

Köşger'den 'mülteci okulu' açıklaması: Herkese hizmet verecek

İzmir’de büyük tartışmalara neden olan ‘mülteci okulu’ iddialarına Vali Yavuz Selim Köşger’den açıklama geldi.

  • Ege Postası
  • 14.08.2021 - 16:50

EGEPOSTASI – İzmir'in Karşıyaka İlçesi Bostanlı Semtinde “Kriz zamanlarında herkes için eğitim projesi” kapsamında inşaatı devam eden okulun ‘Mülteci okulu’ olacağı iddiaları gündeme gelmliş ve çok tartışılmıştı. Başta CHP’li Atila Sertel ve bölgede yaşayan vatandaşların yapımı devam eden bir lisenin "mülteci okulu" olarak eğitim vereceğini belirterek İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve İzmir Valiliğini sert bir şekilde eleştirmişti. Yapılan karşılıklı açıklamalar sonrası İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de sosyal medya hesabından konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Vali Köşger'in açıklamalarına göre okuldandan ‘bölgede yaşayan tüm öğrenciler’ eğitim alacak. Köşger’in sosyal medya paylaşımı şöyle:

Kriz zamanlarında herkes için eğitim kapsamında Eğitim altyapısının güçlendirilmesi projeleri Avrupa Birliği finansal desteği ile Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından AB kaynakları kullanılarak 19 ilimizde toplam 410 okul inşaa edilmektedir.

Okulların tamamı devlet okuludur. İzmir ilimizde toplam 500 milyon TL yatırım ile 20 okul inşaa edilmekte olup 4 adet okul tamamlanmış ve İzmirli öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.

İnşaası devam eden okullarımız İzmir'imizin çocukları için bölgenin ihtiyacına göre belirlenmiş ilkokul , ortaokul ve Anadolu lisesi olarak yapılmaktadır. Okulların inşaası tamamlandığında Bölgede yaşayan tüm öğrencilerimizin hizmetine sunulacaktır.

Daha sonra bir sosyal medya kullanıcısının (@Oguzhan35353535) "Sayın Valim, İzmir ili içerisinde yer alan tüm devlet okullarının 2018 Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği 15-16.bölümlerince Deprem Performans Analizlerinin yapılarak bu betonarme yapıların mevcut durum raporunun oluşturulmasını talep etmekteyim. Neden bu tip çalışmalar yapılmıyor ?" sorusuna Vali Köşger şu yanıtı verdi; "Bahsettiğiniz çalışma il genelinde yapılıp tamamlanmıştır. Depreme dayanıklılığı sorunlu olan 83 okulumuz yıkılmış yerine yeni ve yüksek standartlı okulların bazılarının yapım çalışmalarına kamu kaynakları veya hayırseverlerimizin işbirliği ile başlanmış durumdadır. Bilgilerinize"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.