Dolar 32,4739
%-0.2
Euro 34,9302
%0.29
Altın 2.435,940
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Koruma Kurulu, hizmet binası için Büyükşehir'e 'bekle' dedi

Koruma Kurulu, hizmet binası için Büyükşehir'e 'bekle' dedi

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nin 30 Ekim 2020 İzmir Depremi'nde gördüğü hasar nedeniyle yıkımına karar verilen İzmir Büyükşehir Belediye Hizmet Binası için Koruma Kurulu'na yaptığı başvuru sonuçlandı. Kurul,yapının yerinde tespit çalışmalarının yapılmasına ve süreç tamamlanana kadar yapıda binanın yıkılmamasına karar verdi.

  • Ege Postası
  • 17.09.2021 - 11:04

EGEPOSTASI - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ana hizmet binası 30 Ekim 2020 İzmir Depremi’nde gördüğü hasar nedeniyle boşaltılmıştı. Söz konusu bina için Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda yıkım kararı verilmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi de, yıkılacak binanın yerine yapılacak yeni binanın tasarım ve işlev sürecinin yürütülmesi ve binanın bulunduğu alanın değerlendirilmesi için 16 kişilik bir danışma kurulu oluşturmuştu.

Öte yandan Mimarlar Odası İzmir Şubesi de binanın kent belleğinde önemli bir yere sahip olduğu gerekçesiyle yıkılmasına karşı çıkarak, binanın korunması gereken kültür varlığı olarak İzmir 1 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na tescil başvurusunda bulunmuştu.

Odanın başvurusunu değerlendiren Koruma Kurulu, kararını açıkladı. Odadan yapılan açıklamaya göre kurul, binanın yerinde tespit çalışmalarının yapılmasına ve süreç tamamlanana kadar yapıda binanın yıkılmamasına karar verdi. Odanın sosyal medya hesabından yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İzmir Büyükşehir Belediye Hizmet Binası’nın kültür varlığı olarak tescil edilmesi için İzmir 1 No'lu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na yaptığımız başvuru sonuçlandı. Kurul; yapının yerinde tespit çalışmalarının yapılmasına, ilgili belgelerin idaresinden talep edilmesine ve süreç tamamlanana kadar yapıda herhangi bir FİZİKİ-İNŞAİ faaliyette bulunulmamasına karar verdi.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.