Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konu gündeme geliyor: Başkan Sandal için 26 milyon borçlanma talebi

Konu gündeme geliyor: Başkan Sandal için 26 milyon borçlanma talebi

Koronavirüs salgını ve İzmir depremi nedeniyle giderlerinde önemli bir artış meydana gelen Bayraklı Belediyesi, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal için kredi yoluyla 26 milyon lira borçlanma yetkisi istemeye hazırlanıyor.

  • Ege Postası
  • 29.01.2021 - 11:00

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye yaklaşık bir yıldır koronavirüs salgınıyla mücadele ediyor. Mücadelede merkez hükümet kadar yerel yönetimler de taşın altına elini koyarken birçok yeni gider kapısı oluştu.

Salgına karşı alınan önlemler neticesinde yerel yönetim giderlerinde büyük bir artış meydana geldi. İller Bankası tarafından yapılan kesintiler nedeniyle gelirleri büyük oranda azalan belediyeler, bütçelerinde meydana gelen açıkları kapatmak için borçlanma yoluna gitmeye başladı.

İzmir özelinde ise salgının yanında 30 Ekim tarihinde meydana gelen deprem özellikle Bayraklı’da büyük yıkımlara neden olmuştu. Depremin yaralarını sarmak için düğmeye basan Bayraklı Belediyesi’nden birçok harcama yapılmaya başlandı.

Bayraklı Belediyesi depremde hasar gören yol, kaldırım alanlardaki hasarın gideirlmesi ve koronavirüs salgınında alınan tedbirlerin eksiksiz devam ettirebilmek amacıyla belediye meclisinden 26 milyon TL'lik borçlanma yetkisi istemeye hazırlanıyor.

Söz konusu borçlanma yetkisi Şubat ayı meclisinde gündeme getirilmesi planlanıyor.

Kouya ilişkin gündem maddesinde ise şu ifadelere yer verildi; “5393 sayılı Belediye Kanununun 68. maddesine istinaden tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan COVID-19 pandemisi ve özellikle deprem nedeniyle vergi vb. gelirlerimizde önemli tutarlarda azalışlar meydana geldiği gibi merkezi yönetim vergi gelirlerindeki tahsilat düşüklüğü ve kesintilerden dolayı belediyemize aktarılan paylarda da azalmalar meydan gelmiştir. Bu nedenlerle gelirlerimiz giderlerimizi karşılamada yetersiz kalmaktadır.  Deprem nedeniyle zarar gören yol, kaldırım, park, bahçe vb. tesis ve yerlerin bakım onarım ve yenilenmesi, yatırımların ve belediye hizmetlerinin gerçekleştirilmesi, COVID-19 pandemisine yönelik çalışmaların aksatılmadan yürütülmesi, tabii afet ve mücbir sebeplerden kaynaklı olağan dışı giderlerin karşılanması, artan hizmet taleplerinin yerine getirilmesi bunlara yönelik nakit ihtiyaçlarının karşılanması için borçlanma yapılmasına ihtiyaç duyulmuş olup, 26.000.000,00 TL kredi kullanılması ve kredi ile ilgili her türlü işlem için Belediye Başkanına yetki verilmesi”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.