Dolar 32,5510
%0.2
Euro 34,9531
%-0.05
Altın 2.448,050
%0.49
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak’ta kentsel dönüşümde kritik adım: Gültepe planları ihaleye çıkıyor

Konak’ta kentsel dönüşümde kritik adım: Gültepe planları ihaleye çıkıyor

Konak Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci oturumuna ülkenin güney kıyılarında günlerdir devam eden orman yangıları damgasını vurdu. Oturumda ayrıca Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediyesi’nin devam ettirdiği kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin de bilgi verdi. Gültepe ve Beştepeler planlarına ilişkin konuşan Başkan Batur, “Gültepe için 9 Ağustos’ta parselasyon planları yapım işini ihale ediyoruz. Bunun için bütün teknik altyapıyı hazırladık. Yılbaşına kadar bu hazırlıkları yapacağız ve yılbaşında planları askıya çıkaracağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.08.2021 - 18:41

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Konak Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci oturumu Konak Belediye Başkanı Abdül Batur idaresinde gerçekleşti. Tüm kararların oybirliğiyle alındığı meclis toplantısının ana gündemi ise ülkenin güney kıyılarında günlerdir devam eden orman yangınları oldu. 

Oturum başlangıcında konuşan Başkan Batur, günlerdir Türkiye’nin özellikle güney kıyı şeritlerinde devam eden yangınlarla mücadelede belediye olarak yangın bölgelerine talepler doğrultusunda yardım gönderdiklerini ve göndereceklerini ifade etti ve “Ormanlarımız maalesef yanıyor. Hava şartları ve küresel iklim krizi nedeniyle ve kuruyan hava nedeniyle maalesef o bölgelerde önü alınamayacak bir yangın var. Hala 7 bölgede yangınların devam etiğini biliyoruz. Bu konuda çok üzgünüz, ciğerlerimiz yanıyor. Gelecek kuşaklara yeşili ve güzel bir dünya bırakamıyoruz. Bu arada şeditlerimiz oldu. İzmir’den şehidimiz vardı. Erdal Tokva kardeşimiz Bergama’dan. Ben bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Konak Belediyesi olarak da bize gelen talepleri öncelikle kıyı belediyelerdeki arkadaşlarımızın talebiyle tanker takviyelerimize başladık. Bodrum’a gönderdik. Karınca kararınca yürütüyoruz çalışmaları. Tabii bizi yaptığımız denizde bir damla ama elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Milas’a a 2 arazöz göndereceğiz. Bölgenin ihtiyacı olan yangın kampanyaları konusunda da kendi içimizde taleplerimizi aldık, yardım edilecek ürünlerimiz hazır talep geldiğinde yardım edeceğiz. Oradan gelecek habere göre alana ileteceğiz. Çünkü şu anda ülkenin her köşesinden yardım geliyor ve yine felaketlerde halkımızın fedakarlığı görülüyor. İstediğimiz bu felaketin bir an önce sona ermesi” dedi. 

“İNSANLARDAN GİZLENEN BİR ŞEY YOK”

Gültepe ve Beştepeler planlarına ilişkin de bilgilendirme yapan Başkan Batur, “Gültepe planlarıyla ilgili bilgilendirme yapmak istiyorum. Gültepe için 9 Ağustos’ta parselasyon planları yapım işini ihale ediyoruz. Bunun için bütün teknik altyapıyı hazırladık. Yılbaşına kadar bu hazırlıkları yapacağız ve yılbaşında planları askıya çıkaracağız. Burada insanlardan gizlenen bir şey yok. Teknik olarak yapılması gerekenler yapıyor ve kademe kademe çalışmaları yürütüyoruz. Önümüzdeki haftalarda da Beştepeler planlarımızı askıya çıkaracağız Bu konuda da mahalleliler bilgilendirilecek. Mahalledeki vatandaşlarımıza SMS yollayarak planları incelmeleri gerektiğini ileteceğiz” diye konuştu. 

“BİZİM ÇEVREYE OLAN BU DUYARSIZLIĞIMIZDAN DOLAYI BU FELAKETLER GİDEREK ARTIYOR”

Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce söz alan CHP Grup Başkanvekili Mahmut Esat Aslan, yangınlarda çevreye duyarsızlık mesajı verdi ve “Ormanlarımız değil yüreğimiz ve ciğerlerimiz yanıyor. Üzüntümüz ve acımız günden güne katlanıyor. Güzelim yeşilliğimiz yok oluyor ve bunu seyrettikçe daha da çok kahroluyoruz. Üstüne üstlük canlarımız gidiyor. En son Bergamalı bir orman işçimizi toprağa verdik. Ölen yiğitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ormanlarla beraber canlılar da yok oluyor. Hele ki o köylülerin feryatları, insanların yüreğini yakıyor. Hayvanlarının telef olması ayrı bir facia olarak değerlendiriliyor. Tabii bizim çevreye olan bu duyarsızlığımızdan dolayı bu felaketler giderek artıyor. Yağmur artık eskisi gibi yağmıyor sel olarak felaket olarak yağıyor. İnsanları canından bezdiriyoruz. Umuyoruz ve diliyoruz ki bu orman yangınlarımız ve felaketlerimiz artık bitsin ve günlük hayatımıza dönelim” ifadelerini kullandı. 

“İÇİMİZ YANIYOR”

Yangınlarla ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Özen ise, "İçimiz yanıyor… Çok büyük bir afet ile karşı karşıyayız. Bu olayın bir an önce bittiğini görmek en büyük umudumuz. Fakat bu arada ülkemizin bu konularda n kadar hassas ve birbirine bağlı olduğun kanıtlamış olduk. Dil, din, ırk, mezhep, parti… Hiçbir şey fark etmeden en ufak bir olayda herkesin kenetlenerek maddi manevi desteği verdiğini gördük. Bu da bizim vatandaşlarımızın ne kadar güzel olduğunun bir ispatıdır. Bu yangında vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza da Allahtan şifa diliyorum" dedi.

BİNA YÜKSEKLİKLERİ KONUSU ÇÖZÜMSÜZ KALDI

Konak Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği toplantılarda gündeme getirdiği ve komisyonlara gönderilen bina yükseklikleri konusu yine gündemde kaldı. 
3194 sayılı İmar Kanununun 8. Maddesi doğrultusunda yer alan, bina yükseklikleri “Serbest” olarak belirlenmiş olan Gürçeşme ve Civarı ve Yeşildere'de imar Planında bina yüksekliklerinin belirlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği hazırlanması için Konak Belediye tarafından düğmeye basılmıştı. İlgili maddeleri görüşen İmar Komisyonu ilgili madde ile ilgili Ağustos ayı olağan Meclis oturumundan da sonuç alamadı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.