Dolar 32,3780
%0.19
Euro 35,0278
%-0.11
Altın 2.324,000
%0.15
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta tüm okullara baştan aşağı dezenfekte

Konak'ta tüm okullara baştan aşağı dezenfekte

Konak Belediyesi, yüz yüze eğitim öncesi ilçe sınırları içindeki tüm okulları dezenfekte ederek eğitim-öğretim sürecinin sağlıklı koşullarda yürütülmesi için hazır hale getirdi. Önceliklerinin sağlık olduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Batur, “Öğrenci, öğretmen ve ailelerinin içi rahat olsun, hijyen konusunda desteğimiz sürecek” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.09.2021 - 10:06

Türkiye genelinde eğitimin yüz yüze başlayacak olması nedeniyle Konak Belediyesi, ilçe sınırları içinde bulunan tüm eğitim kurumlarını dezenfekte etti. Pandemi döneminde yaygın olarak yürütülen uzaktan eğitimin yerini yüz yüze eğitime bırakacak olması nedeniyle eğitim kurumlarındaki hijyen koşulları toplumun birinci öncelikleri arasına girerken toplum sağlığını önceleyen Konak Belediyesi, okulları eğitime hazır hale getirdi.

Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı dezenfeksiyon ekipleri tarafından, okul girişinden itibaren tüm koridorlar, sınıflar, kütüphane, laboratuar, tuvaletler ile idare odaları dezenfekte edilirken, okul bahçelerinde de süpürme ve tankerle yıkama dahil detaylı temizlik çalışması yapıldı.

Batur, önceliğimiz sağlık

Koronavirüs salgın hastalığının tüm dünyayı etkilemeye başlamasıyla önceliğin sağlık haline geldiğini vurgulayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, bu sorumlulukla hareket ettiklerini söyledi. Okullarda yüz yüze eğitime geçilecek olması nedeniyle tüm dezenfekte ekiplerini eğitim kurumlarına seferber ettiklerini belirten Batur, ekiplerin yoğun çalışması sonucunda okulların eğitime hazır hale getirildiğini söyledi.

Öğrenci ve velilerin içini rahatlatacak açıklamalarda da bulunan Batur,  “İlçe sınırlarımız içinde bulunan tüm eğitim kurumlarımızı okulların açılış gününe kadar hazır hale getirdik. Ekiplerimiz, yoğun bir çalışma programı yürüttü. Tüm çabamız eğitimin sağlıklı koşullarda yürütülebilmesi. Biz bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz hem de ailelerin için rahat olsun. Eğitim-öğretim başladıktan sonra da okullarımıza içinde maske ve dezenfektan bulunan hijyen kitleri dağıtımı yapacağız. Eğitim kurumlarına fiziksel olarak gerçekleştirdiğimiz dezenfeksiyon desteğine ilave olarak malzeme desteğinde bulunmaya devam edeceğiz” dedi. Batur, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı uğurlu olması dileğinde de bulunarak tüm öğrencilere başarılar diledi.

Dezenfeksiyon çalışmalarının yanında gelen bakım-onarım taleplerini de değerlendirmeye alan Konak Belediyesi, okul bahçe duvarlarının yapılması, kireçlenmesi ve benzeri çalışmalarda da bulunarak eğitim kurumlarına olan desteğini sürdürecek.    

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.