Dolar 32,3658
%0.15
Euro 35,0442
%-0.06
Altın 2.325,090
%0.2
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta spora emek ve gönül verenler ödüllendirildi

Konak'ta spora emek ve gönül verenler ödüllendirildi

TÜRFAD İzmir Şubesi’nin Konak Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 23’üncüsünü düzenlediği “İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır” Ödül Töreninde spora emek ve gönül verenlere ödülleri verildi. Törende konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Marifet iltifata tabidir. İnsanları ödüllendirmek, teşvik etmek, motive etmek, onlardan daha güzel verim almaya vesile olacağı gibi arkadan gelenlere de örnek olur” dedi. “İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır ile her yıl çok önemli bir vefa örneği olarak gerçekleştiriliyor” sözleriyle etkinliğin önemini vurgulayan Başkan Batur, “Bizler bu etkinlik sayesinde, topluma değer katan, İzmir’imize değer katan, gelecek kuşaklara örnek olan, şehrinin adını yaşatan hemşehrilerimize teşekkür etme fırsatı buluyoruz. Ayrıca bu etkinlik, kıymetli bir dayanışma zeminini de yaratıyor” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 22.12.2021 - 12:28

Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) İzmir Şubesi’nin geleneksel hale getirdiği “İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır” Ödül Töreni Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Konak Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 23’üncüsü gerçekleştirilen törende İzmir’de ve Türkiye’de, spora emeği geçen 47 kişiye ödülleri törenle verildi. Ödül törenine İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Balçova Kaymakamı Ahmet Hamdi Usta, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, TÜRFAD Genel Sekreteri Hüsamettin Çelik, TÜRFAD İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala, Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Başkanı Şaban Acarbay, İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Efkan Muhtar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Hakan Orhunbilge, Spor Kulüpleri Yöneticileri, Konak Belediyesi Meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Köşger: Sporun birleştirici gücünü, bütün alanlarda yakalamamız lazım.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sporun birleştirici gücünün altını çizdiği konuşmasında sporun sadece spor değil aynı zamanda düşmanlığı dostluğa dönüştüren, insanları birbirine yaklaştıran, birbiriyle kucaklaştıran ve kaynaştıran bir değer olduğunu ifade etti. Sportmenlik, centilmenlik ve kadirşinaslığı yaşatan etkinliği geleneksel hale getirenlere teşekkürlerini ileten Vali Köşger, “İnsanların öldükten sonra değil yaşarken anılmalarının daha değerli olduğuna dikkat çekti. Vali Köşger, “Kel ölür sırma saçlı olur, kör ölür badem gözlü olur diye bir sözümüz var. İnsanın iyi niyetinin öldükten sonra anlaşılmasını anlatır bu atasözü. İnsanlar yaşarken de değeri bilinmelidir, anılmalıdır. İnsanlar Yaşarken de Anılmalı etkinliğini düzenleyenlere bir kez daha teşekkür etmek lazım. Marifet iltifata tabidir. İnsanları ödüllendirmek, teşvik etmek, motive etmek, onlardan daha güzel verim almaya vesile olacağı gibi arkadan gelenlere de örnek olur” diyerek yapılan etkinliğin örnek alınması gerektiğini dile getirdi ve sözlerine şöyle devam etti:

“İzmir spor camiası, Türkiye’de gündemi belirleyen camialardandır. İzmir’in Türkiye üzerinde dönüştürücü, etkileyici rolü var. Özellikle medya ve spor alanında böyle bir rolü var. Son dönemde yapılan işleri de görüyorsunuz. Göztepe Stadyumu, Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu hizmete açıldı. Karşıyaka Stadyumu yapılacak. Spora ciddi yatırımlar var. İzmir bunu hak ediyor. Daha fazlasını da hak ediyor. Hep birlikte daha iyisini yapmamız lazım. İzmir spor camiasına hak ettiği eserleri kazandırmamız lazım. Bunun için de sporun birleştirici ruhunu yakalayıp, küçük hesapları, dedikoduyu bir kenara bırakıp hep birlikte her alanda olduğu gibi İzmir’in spor alanında da daha iyi bir yere gelmesi için çalışmamız lazım. Kavgadan, gürültüden bir şey çıkmaz. Birbirimizi aşağı doğru asılırız, İzmir’i aşağı doğru asılırız, Türkiye’yi aşağı doğru asılırız. Kavgayı, gürültüyü bir kenara bırakıp, sporun birleştirici gücünü, centilmen ruhunu en başta sporla ilgili alanda ve tabii ki bütün alanlarda yakalamamız lazım. İzmir’i de Türkiye’yi de hak ettiği daha iyi noktaya getirmek için hep beraber hareket etmemiz lazım.”

Başkan Batur: Spor bizim öncelikli hizmet alanlarımızdan bir tanesi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır” Ödül Töreninin aslında çok önemli bir vefa gecesi olduğunu dile getirdi. Başkan Batur, “İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır etkinliğiyle, her yıl çok önemli bir vefa örneği olarak gerçekleştiriliyor. Bizler bu etkinlik sayesinde, topluma değer katan, İzmir’imize değer katan, gelecek kuşaklara örnek olan, şehrinin adını yaşatan hemşehrilerimize teşekkür etme fırsatı buluyoruz. Ayrıca bu etkinlik, İzmir’de ve spor camiasında kıymetli bir dayanışma zeminini de yaratıyor” sözleriyle yapılan etkinliğin önemine dikkat çekti.

Konuşmasında Konak Belediyesi’nin spor yatırımları hakkında bilgi veren Başkan Batur, şunları söyledi:

“İzmir’in kalbi olan güzel ilçemiz Konak’ta spor bizim öncelikli hizmet alanlarımızdan bir tanesi. Bu nedenle spor alanındaki hizmetlerimizi çeşitlendirerek, yatırımlarımızı artırmaya çalışıyoruz. Özellikle tesis konusunda. 

Kadınların, gençlerin, çocukların hem fiziksel hem de sosyal yönden gelişmelerine destek olacağımız merkezlerimizin, spor yapılan ortak kullanım alanlarının sayısını göreve geldiğimizden bu yana çoğalttık. Hizmete açtığımız bir yatırımımız var ki, herkesin görmesini arzu ederim. Gültepe’de, gençlerimizin yıllardır süren özlemini sona erdirecek Gültepe Spor Kompleksini tamamladık. Her şeyiyle dört dörtlük bir tesis haline geldi. Oradaki gençlerimiz de bu tesisimizden yararlanıyor. İlçemizdeki amatör spor kulüplerimize de elimizden gelen bütün katkıyı sunuyoruz. 22 tane amatör spor kulübümüz var. Hem ayni hem maddi yardım hem de tesis açısından kendilerinin arkasındayız. Futboldan gelen,  hem yöneticilik yapmış hem de futbol oynamış bir kişi olarak amatör spor kulüplerinin sıkıntılarını yakından takip ediyor ve bir dediklerini iki etmemeye çalışıyoruz. Sporun hem iyileştirici ve hem de birleştirici gücüne inanıyoruz.  Özellikle gençlerimize daha iyi bir hayat kurmanın yolu olduğuna inanıyoruz. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Spor, medeniyet meselesidir’, ‘Her çeşit spor faaliyetini, Türk gençliğinin milli terbiyesinin ana unsurlarından saymak lazımdır’ sözlerini hatırlayarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şehrimizin sporcuları, spora destek ve emek veren tüm isimleriyle yan yana olmaktan mutluk ve gurur duyduk.”

“Tüm gücümüzle Kadın Futbol Takımımızı destekliyoruz”      

Bu hafta Süper Lig’deki ilk mücadelesine çıkan Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımına tam destek verdiklerini vurgulayan Başkan Batur, “Bir de bizim gurur duyduğumuz Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımımız var. Geçtiğimiz hafta maçlarımız başladı. Erkek futbol takımlarının hepsini kapattık Konak Belediyesi’nde. Bütün gücümüzle Kadın Futbol Takımını destekliyoruz. Bu sene işimiz zor. Üç büyükler, Süper Lig’deki takımlar da katıldı. Ama zevkli bir mücadele olacağını tahmin ediyoruz, iddialıyız. Geçen hafta Lig’in güçlü takımlarından biriyle berabere kaldık. Ama İzmir’i en güzel şekilde temsil etmeye kararlıyız. Kardeşlerime başarılar diliyorum” dedi.

Vreskala: Amacımız Atatürk’ün vatanımızı emanet ettiği gençlerimize sahip çıkmak

Ödül töreninde, “Bugün, aramızdan ayrılanları unutturmamak ve halen yaşayanları hatırlamak amacıyla buradayız” diyen TÜRFAD İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala da, etkinliğin 23’üncü kez düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti ve şöyle konuştu:

“Bizim derneğimizin başında Türkiye kelimesi var. Hepimiz için çok önemli bir kelime. Bu kelimeye layık olarak hizmet etmeye gayret ettik. Amacımız belli; Türk futbolunu, Türk sporunu kalkındıracak olan hamleleri yapacak olan kurum ve kişilerin yanında olmak. En büyük amacımız Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vatanımızı emanet ettiği gençlerimize sahip çıkmaktır. Elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama derinlemesine düşündüğünüzde İçişleri, Turizm, Sağlık ve Dışişleri Bakanlıklarının en kıymetli hizmetini yapıyoruz. Neden biliyor musunuz? Çünkü sporla uğraşan herkes kötü alışkanlıklardan uzak durur. Sağlığı yerinde olur. Başarılarıyla örnek olur. Ki aramızda Ferhat Arıcan kardeşimiz var, Japonya’da bayrağımızı göndere çektirdi, Milli Marşımızı çaldırdı, Adem Asil’le beraber. İşte sporun gücü. İşte bu işin içinde olan gizli hizmetler. Bugün, aramızdan ayrılanları unutturmamak ve halen yaşayanları hatırlamak amacıyla buradayız, etkinliğimizin 23’üncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar Konak Belediyesi sayesinde getirdik, Abdül Batur’a teşekkür ediyoruz. Bizi güler yüzle karşılayan Sayın Valimize de teşekkür ediyorum. Bütün mesele insanları yaşarken anmak. Anılan kişiler ailelerinin, dostlarının, çocuklarının yanında ödül aldığı zaman onun anlamı başka oluyor. Konak’ta göreve geldiği günden beri ve de dört dönem Narlıdere’de belediye başkanlığında TÜRFAD’a sahip çıktığı için, sizlerle bizleri bütünleştirdiği için, spora emek ve gönül verdiği için sonsuz teşekkür ediyorum.” 

Çelik: En başarılısı İzmir

TÜRFAD Genel Sekreteri Hüsamettin Çelik ise, derneğin şubeleri arasında en başarılısının İzmir olduğunu ifade ederek, “TÜRFAD şubeleri arasında en başarılısı Bahri Bey’in başkanı olduğu İzmir şubesi. Bu etkinliğin 23’üncüsünü yapıyor. Bu derneğe, bu topluluğa kıymet verip katkı sağlayan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Sayın Valime bize zaman ayırdığı, Sayın Belediye Başkanımız Abdül Batur’a bütün imkanlarını bize ayırdığı için teşekkür ederim. Bu kadar münevver, sporu ve insanları seven bir topluluğun karşısında konuşuyor olmaktan çok mutlu oldum” diye konuştu.

Ödüller sahiplerini buldu

Açış konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a Onur Ödüllerini TÜRFAD İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala takdim etti. Ödül alan 47 spor insanı arasında 2020 Tokyo Olimpiyatlarında ülkemize büyük gurur yaşatan Ferhat Arıcan ve Adem Asil’e, Dünya Avrupa Olimpiyat Şampiyonları Ödülü verildi. Öte yandan, Konakbelediyespor Kadın Yıldız Takımı oyuncuları da Başarı Teşvik Ödülü alarak bu yıl ödül alan en genç sporcular oldu.

TÜRKİYE FUTBOL ADAMLARI DERNEĞİ (TÜRFAD), İZMİR ŞUBESİ 23. “İNSANLAR YAŞARKEN DE ANILMALIDIR” ÖDÜLLERİ

ONUR ÖDÜLÜ

1.     Yavuz Selim Köşger, İzmir Valisi

2.     Abdül Batur, Konak Belediye Başkanı

3.     Abdullah Topaloğlu, Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı

4.     Mustafa Denizli, Milli Takım Eski Teknik Direktörü, Altay Direktörü

5.     Av. Levent Doğan, TÜRFAD Genel Başkanı

6.     Nuri Ertan, Çeşme Eski Belediye Başkanı

7.     Tahir Şahin, Menemen Eski Belediye Başkanı

8.     Mesut Sancak, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı

BAŞARI TEŞVİK ÖDÜLÜ

Konak Belediyespor Kadın Yıldız Genç Milli Takım Futbolcuları

1.     İlayda Sağlar

2.     Berfin Elif Ceylan

3.     Buse İşçi

4.     Sıla Besra Tetik

5.     Gülşah Güvendi

DÜNYA AVRUPA OLİMPİYAT ŞAMPİYONLARI ÖDÜLÜ

1.     Ferhat Arıcan – Jimnastik

2.     Adem Asil – Jimnastik

ŞAMPİYON TAKIMLAR ÖDÜLÜ

1.     Altay Spor Kulübü

2.     Manisaspor Futbol Kulübü

3.     Bucaspor 1928 Futbol Kulübü

İZMİR’E DESTEK ÖZEL ÖDÜLÜ

1.     İzmir Kulüpler Birliği Vakfı (İZVAK)

BASIN ÖDÜLÜ

1.     Gamze Cantürk Gürel

2.     İbrahim Irmak

3.     Esat Erçetingöz

4.     Atilla Köprülüoğlu

5.     Ünal Ersözlü

SAĞLIK ÖDÜLÜ

1.     Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu

2.     Op. Dr. Onur Başçı

KULÜP YÖNETİCİLERİ ÖDÜLÜ

1.     Sabahattin Sakıpağa, Karşıyaka Spor Kulübü

2.     Talat Papatya, Göztepe Spor Kulübü

3.     Hasan Eke, İzmirspor Kulübü

4.     İlyas Gönen, Altınordu Futbol Kulübü

5.     Eser Cihan, Bucaspor 1928 Futbol Kulübü

HAKEMLER ÖDÜLÜ

1.     Bülent Uzun

2.     İbrahim Egüz

3.     Murat Badal

4.     Erdem Öztuna

TEKNİK DİREKTÖR ÖDÜLÜ

1.     Ufuk Sarıca, Karşıyaka Spor Kulübü

2.     Cumhur Yavaş, Okçuluk Milli Takımı

3.     Rıza Yurtseven, İzmirspor

FUTBOLCU ÖDÜLÜ

1.     Cüneyt Ertopçu, Göztepe Spor Kulübü

2.     Hüseyin Güngör, Yeşilova Spor Kulübü

3.     Ali Durakçay, Yeşilova Spor Kulübü

4.     Yusuf Turhan, Karşıyaka Spor Kulübü

SPORA HİZMET ÖDÜLÜ

1.     Zühal Ünver, TÜRFAD Eski Genel Sekreteri

2.     Yasin Öztürk, Konak İlçe Halk Eğitim Müdürü

3.     Mustafa Uğur, Amatör Eski Futbolcu

4.     Kazım Şimşek, Saha Komiseri

5.     Emin Güler, Amatör Kulüp Başkanı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.