Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta katı atık bedeline zam yok

Konak'ta katı atık bedeline zam yok

Konak Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısında 2022 yılında su faturalarına yansıyan katı atık toplama bedeline zam yapılmaması kararı alındı.

  • Ege Postası
  • 06.12.2021 - 17:59

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Konak Belediye Meclisi Aralık ayı ikinci olağan toplantısı Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde gerçekleşti. Başkan Vekili Mahmut Esat Aslan yönetimindeki oturumda, 2022 yılında su faturalarına yansıtılan katı atık bedeline zam yapılıp yapılmaması hususu gündeme geldi.

İlgili önerge bir önceki meclis oturumunda gündeme gelmiş ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, konunun komisyonlarda acilen görüşülüp karara bağlanmasını istemişti.

Öte yandan; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de geçtiğimiz haftalarda ilçe belediye başkanları ve temsilcileriyle bir araya gelerek pandemi ve mevcut ekonomik kriz göz önüne alındığında ilçe belediyelerinden katı atık bedeline zam yapılmaması talebini ilettiğini ve bu konuda mutabık kalındığını duyurmuştu.

Bugün meclis oturumda gündeme gelen önerge meclis üyelerinin oylarına sunuldu ve 2022 Mali Bütçesi’nde belirlenen evsel katı atık toplama bedelinin 2021 bütçesinde belirlenen tarifeye geri çekilmesine yönelik komisyon önerisi mecliste oy birliği ile kabul edildi.

Buna göre 2022 mali yılı bütçesinde öngörülen katı atık toplama bedelinin, 2021 mali yılı bütçesinde uygulanan haliyle, zamsız devam etmesi kararlaştırıldı. Öte yandan Konak Belediyesi ve Roman dernekleri arasında imzalanacak işbirliği sözleşmesi için de meclis, Başkan Batur’a yetki verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.