Dolar 32,3244
%0.23
Euro 35,0705
%-0.15
Altın 2.282,260
%0.21
Bist-100 9,01
%2.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ın yeni hizmet binası için oy çokluğu

Konak'ın yeni hizmet binası için oy çokluğu

Konak Belediyesi’nin kasım ayı ikinci toplantısında konuşan Başkan Batur, yeni yapılacak belediye binasının inşaa bedelinin tamamının İzmir Büyükşehir Belediyesince karşılanması karşılığında verilecek taşınmazlarla ilgili son noktayı koydu. Oy çokluğu ile meclisten geçen karar hakkında bilgilendirme yapan, özellikle Tepecik’teki pazaryeriyle ilgili soru işaretlerini net bir şekilde gideren Başkan Batur, “Bu konuda hem İzmir Büyükşehir Belediyemiz, hem Konak Belediyemiz büyük bir uzlaşı içinde bir araya geldik. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi kardeş belediyeler. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’den Tepecik’teki pazaryerinin kendilerine zabıta ve güvenlik birimi olarak, yani yeni bir hizmet binası olarak yapılması yönünde bir talep geldi. Biz de tamam dedik. Orası imara açılıp yeniden değerlendirmeye girecek, yeniden yapılaşmaya açılacak bir yer değil. Yine, belediye hizmet alanı olarak yapılacak” dedi.

  • Ege Postası
  • 04.11.2022 - 20:27

Konak Belediye Meclisi, kasım ayı ikinci olağan toplantısı için Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Bir gece önce yaşanan depremin ardından toplanan mecliste, İzmir’e geçmiş oldun dilekleri söylenirken depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için de başsağlığı dilekleri iletildi. Oturumu yöneten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kentsel dönüşümün önemine bir kez daha dikkat çekerek, “Dün gece 03.29’da İzmir’imiz yine depremle sarsıldı. AFAD’a göre 4.9, Kandilli’ye göre 5.1 şiddetindeki depremde maalesef can kaybı yaşandı. Deprem kuşağında olan İzmir’de en önemli şeyin kentsel dönüşüm olduğu gerçeğini bir kez daha anlamış olduk. Kentsel dönüşümle yatıyor, kentsel dönüşümle kalkıyoruz. Devletin tüm kurumları, yerel yönetimler, hep birlikte, işbirliği içerisinde, süratle bu dönüşümü sağlamamızın ne kadar önemli olduğunu her depremde anlatıyoruz. İzmir’imize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum” dedi. Başkan Batur ayrıca Kubilay Mahallesindeki Selahattinoğlu Camii’nin minaresinde oluşan hasarla ilgili de bilgi verdi. Çevre güvenliği ve moloz kaldırma işini Konak Belediyesi olarak devraldıklarını ifade eden Başkan Batur, “Büyükşehir Belediyesi, AFAD, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, hep birlikte oradaydık. Daha sonra da müdahaleyi, moloz kaldırmayı ve çevre güvenliğini Konak Belediyesi olarak aldık. Sayın Valimize, Kaymakamımıza bilgileri arz ettik. Minarenin yeniden yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Valiliğimizle birlikte çalışmaları yürüteceğiz” diye konuştu.

Batur: İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi kardeş belediyeler

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediyesi Hizmet Binasının inşaa bedelinin tamamının İzmir Büyükşehir Belediyesince karşılanması karşılığında, Büyükşehir Belediyesi’ne verilecek olan taşınmazlar hakkındaki önergenin oyçokluğuyla kabul edilmesinin ardından açıklama yaptı. Yenişehir  Pazaryeriyle ilgili eleştirileri de yanıtlayan Başkan Batur, 3,5 emsalli alan üzerinde yine belediye hizmet binası yapılacağını vurguladı. Başkan Batur şöyle konuştu:

“Bu konuda hem İzmir Büyükşehir Belediyemiz, hem Konak Belediyemiz büyük bir uzlaşı içinde bir araya geldik. Bu talep ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’den geldi. Tepecik’teki pazaryerinin belediye mülkiyeti olarak kendilerine zabıta ve güvenlik birimi olarak, yani yeni bir hizmet binası olarak yapılması yönünde bir talep geldi. Orası, evet 3 buçuk emsal ama belediye hizmet binası olarak kullanılacak. Ne imara açılacak, ne bir gelir elde edilecek, ne de Büyükşehir Belediyesine bir irat kaydedilecek bir arazi. Aynı zamanda bizim de mevcut haliyle faydalanmamız mümkün değil. Büyükşehir Belediyesi’ninse ihtiyacı var. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi kardeş belediyeler. Başkanımızdan da böyle bir öneri geldi ve biz de tamam dedik. Orası imara açılıp yeniden değerlendirmeye girecek, yeniden yapılaşmaya açılacak bir yer değil. Yine, belediye hizmet alanı olarak yapılacak.”

Büyükşehir’in Konak’a katkısı büyük

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Konak Belediyesi projelerinde büyük katkı sunduğunu dile getiren Başkan Batur, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi’ne sanki hiçbir şey vermiyormuş gibi konuşmak, Büyükşehir Belediyesi’ne de Tunç Soyer Başkan’a da haksızlık olur” dedi ve şunları söyledi:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi bizim tüm projelerimize katkı sunuyor. 1.Kadriye’de şu anda yüzde 60’lık bir katkıyı Büyükşehir Belediyesi’nden alıyoruz. Daha önce Toros’ta yaptığımız tesisler, Gültepe’deki spor tesisimiz Büyükşehir’in yüzde 60’lık katkısıyla gerçekleşti. Yani İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi’ne sanki hiçbir şey vermiyormuş gibi konuşmak, Büyükşehir Belediyesi’ne de Tunç Soyer Başkan’a da haksızlık olur. Yılbaşından sonra iki projeye başlıyoruz. Yine burada da Büyükşehir Belediyemize, baba belediyeye gideceğiz. Yine aynı katkıyı sunmasını isteyeceğiz. Zaten bugüne kadar Konak’la ilgili götürdüğümüz hiçbir projede bizi kırmamıştır. Projelerimizden biri Cemevi; her şeyi hazır, ihaleye çıkacağız. Bir de kadın sığınma evimiz var. Bu projeler için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden maksimum oranda destek isteyeceğiz.”

Hayırlı bir anlaşma

Başkan Batur, belediyenin kasasından beş kuruş çıkmadan hizmet binası yapıldığı, gelir getirmeyen arazilerin değerlendirildiği ve Büyükşehir Belediyesi’nin de ihtiyacı olan bir hizmet binası noktasında yardımcı olunduğu için teşekkür beklerken yanlış bir değerlendirmeyle karşılaştıkların ifade etti. İki belediyenin hayırlı bir anlaşma yaptığını söyleyerek tartışmalara son noktayı koyan Başkan Batur, “O alan yine kamunun hizmetinde kullanılacak bir alan. Değerlendirmeye de bu gözle bakmak lazım. Biz iki belediye anlaştık, her iki belediyenin de yararına olacak şekilde anlaşmamızı yaptık. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e yaklaşımından, katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı bir anlaşma oldu. En kısa sürede de ihaleyi yapıp kentimize, Konak’ımıza yakışan, gerçekten ihtiyacımız olan bir hizmet binasını Konak’ta hayata geçireceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.