Dolar 32,5744
%0.11
Euro 34,9831
%0.44
Altın 2.432,590
%0.39
Bist-100 9.754,00
%0.33

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Konak Faaliyet Raporu’na Covid gölgesi düştü

‘Konak Faaliyet Raporu’na Covid gölgesi düştü

Konak Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu görüşmelerine koronavirüs gölgesi düştü. Belediye bünyesinde ve meclis üyeleri arasında artan koronavirüs vakaları nedeniyle Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, faaliyet raporunun görüşülmesi gereken meclis oturumunu kısa keserek yalnızca raporun oylaması yaptı. Rapora ilişkin eleştiri ve değerlendirmelerin ise 3 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek mecliste yapılmasına karar verildi. 

  • Ege Postası
  • 05.04.2021 - 17:26

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Konak Belediyesi Nisan ayı Olağan toplantısı 2. Bileşimi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur idaresinde gerçekleşti. Mecliste 2020 yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

Oturum başlangıcında konuşan Başkan Batur, belediye içerisinde ve meclis üyeleri arasında koronavirüs vakalarının artması nedeniyle oturumda sadece Faaliyet Raporu’nun oylanacağını ve rapora ilişkin görüşlerin bir sonraki meclis toplantısında alınacağını belirterek  “Olağanüstü günler yaşıyoruz. Özellike pandemini yeniden hızlanması ve vaka sayıları çok yüksek olması... Bundan belediyemizin de etkilendiğini görüyoruz. Bugün 36 Covid vakası tespit edildi. 46 kişi de temaslı görünüyor.Meclis üyesi arkadaşlarımız Asker Güneş’e Burhan Yılmaz ve Rıdvan Tekin de eklendi. Temennimiz en kısa sürede iyileşip aramıza dönmeleri. Maalesef müdür arkadaşlarımızdan da Covid olanlar var. Bugün AK Parti Grup Sözcüsü İsmail Özen’i aradık. Bugün faaliyet raporunun oylanması gerekiyor. Kendilerinden rica ettik. Mayıs ayında faaliyet raporu baki kalmak kaydıyla bugün sadece oylama yapıp süratla meclisi bitirmek istiyoruz. Meclis üyesi arkadaşlarımızdan bugün Covid testi olanlar var. Akşam ne çıkacağını bilmiyoruz. Bu yüzden bir an önce meclis bitirmek istiyoruz. Ben buradan Sayın İsmail Özen’e ve diğer arkadaşlarıma anlayışından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

AK PARTİ’DEN FAALİYET RAPORUNA RET

Faaliyet raporu hakkında söz alan AK Parti Grup Sözcüsü İsmail Özen, rapora ‘ret’ oyu kullandıklarını belirtti ve “Geçtiğimiz süreç ve şu an geçirmekte olduğumuz süreç çok tehlikeli. Bundan dolayı sizinle de görüştüğümüz gibi faaliyet raporunu hızlı bir şekilde geçirmek için rapor eleştirilerimizi o aya bıraktık. Biz grup olarak faaliyet raporuna ret oyu kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“RAPOR HEMEN HEMEN PLANLADIĞIMIZ ÖLÇÜDE TAMAMLANDI”

CHP Grup Sözcüsü İsmail Börühan ise, pandemi ve diğer felaketlere rağmen projelerin hayat geçirilmesi konsuunda büyük yol katedildiğini belirtti ve “Faaliyet raporumuzla ilgil mayıs ayı içeirisnde yapılcağız kritikleri. Bunlar bize raporu nasıl gördüğümüzle ilgili bize bilgi verecek. Biz CHP ve İYİ Parti olarak raporu onaylıyoruz. İzmir’de birçok  sıkıntı yaşamış olmasına rağmen hemen hemen planladığımız ölçüde tamamlandığını görüyoruz ve grup olarak ‘evet’ diyoruz” dedi.

İYİ Parti Grup Sözcüsü Burcu Bostancıoğlu, faaliyet raporuna ilişkin şunları söyledi ;”Atlattığımız sıkıntılı dönemlere rağmen başarılı yıllar geçirdiğimizi düşünüyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

FAALİYET RAPORUNDA OY ÇOKLUĞU 

Konuşmaların ardından Başkan Batur, 2020 Yılı Konak Belediyesi Faaliyet Raporu’nu meclis üyelerinin oylarına sundu. Rapor, Millet İttifakı’nın 20 ‘kabul’, Cumhur İttifakı’ndan 7 ‘ret’ oyuyla oy çokluğu ile kabul edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.