Dolar 32,5904
%0.24
Euro 34,8034
%0.4
Altın 2.421,060
%-0.48
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Belediyesi'nden Hayvan Sağlığı Merkezindeki görüntülerle ilgili açıklama

Konak Belediyesi'nden Hayvan Sağlığı Merkezindeki görüntülerle ilgili açıklama

Konak Belediyesi Hayvan Sağlığı Merkezinde köpeklerin yerlerde sürüklendiği görüntüler ortaya çıktı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde yerlerde sürüklenen hayvanların ayakta duramayacak kadar bitkin oldukları görüldü. Öte yandan Konak Belediyesi'nden yapılan açıklamada; "Merkezimize özellikle saldırgan, küpesiz ve halk sağlığını tehdit eden sokak hayvanları rehabilite ve tedavi edilmektedir. Görüntülere yansıyan olayda saldırgan ve halk sağlığını tehdit ettiği şikayeti üzerine sedatif ilaç kullanılarak merkezimize getirilen köpeğin ilacın etkisiyle baygın olmasından muayene odası ve kafese taşınması esnasında ilaç sebebiyle ayakta duramamasından ötürü istenmeyen görüntülere sebebiyet vermiş ve her duyarlı vatandaş gibi bizleri de rahatsız etmiştir.Sosyal medya paylaşımlarına konu olan ve merkezimizi zan altında bırakan kişiler hakkında idari soruşturma başlatılmıştır." denildi.

  • Ege Postası
  • 25.06.2022 - 11:35

EGEPOSTASI / İHA- Konak Belediyesi Hayvan Sağlığı Merkezinde ortaya çıkan görüntülerde belediye çalışanlarının hayvanları yerlerde sürüklediği, sürüklenen hayvanların da ayakta duramayacak kadar kötü durumda olduğu görüldü.

Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından hayvan hakları, sağlığı ve refahının sağlanması, hayvan hastalıklarının tedavisi, salgın hayvan hastalıklarının kontrolü yoluyla koruyucu halk sağlığı hizmetleri verdiği Hayvan Sağlığı Merkezindeki görüntüler, görenlerin yüreklerini sızlattı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler tepkilere neden oldu.

O anlar kamerada

Görüntüler, merkezin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülerde, köpeklerin belediye çalışanları tarafından boynuna takılan aletle yerlerde sürüklendiği, sürüklenen hayvanların baygın halde olduğu görüldü.

Belediyeden açıkalama

Öte yandan Konak Belediyesi konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Açıkalamada merkezi zan altında bırakan ilgili kişiler hakkında idari soruşturma başlatıldığı bildirilirken, "Gerekli işlemler en kısa sürede yapılacaktır" denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle;

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.