Dolar 32,5599
%0.26
Euro 34,7335
%0
Altın 2.493,200
%0.35
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Belediyesi o bölgelerde kat sınırlamasına gidiyor

Konak Belediyesi o bölgelerde kat sınırlamasına gidiyor

Konak Belediyesi, Alsancak Liman Arkası ve Salhane Bölgesi’nde bina yükseklikleri “serbest” olarak belirlenmiş olan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Önerisi ile bölgede inşa edilecek yapılarda kat sınırlamasına gitmeye hazırlanıyor. Konu belediyenin mart ayı meclisinde görüşülecek ve meclis üyelerinin oylarına sunulacak. 

  • Ege Postası
  • 26.02.2021 - 14:29

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 30 Ekim İzmir depreminin ardından kentsel dönüşüm ve binaların kat yüksekliği konuları bir kez daha gündeme gelmişti.

Yıkılan binaların yeniden inşasında, yeni deprem yönetmeliği gözetildiği nde yaşanan kat kaybı ise en önemli konulardan olurken İzmir Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili mağduriyeti gidermek adına meclisi olağanüstü toplantıya çağırmıştı. 

Öte yandan kentin belirli bölgelerinde daha önce imara açılmış olan ve kat sayısı “serbest” olarak belirlenmiş alanlar için ise kat sınırlandırması gündeme gelmeye başladı.

Konak Belediyesi, mart ayı meclisinde, Alsancak Liman Arkası ve Salhane Bölgesi ile ilçe sınırı içerisinde yer alan ve yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planında ada/parsel bazında bina yüksekliklerine ilişkin kısıtlamaya gitmeye hazırlanıyor.
Konu mart ayı meclisinde meclis üyelerine sunularak oylanacak.

Kat sınırlamasına ilişkin gündem maddelerinde şu ifadelere yer verildi;
“3194 sayılı İmar Kanununun 8. Maddesi doğrultusunda, bina yükseklikleri “Serbest” olarak belirlenmiş olan 1/1000 ölçekli Alsancak Liman Arkası ve Salhane Bölgesi (Halkapınar-Salhane Kesimi) Uygulama İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Alsancak Liman Arkası ve Salhane Bölgesi (Alsancak Liman Arkası Kesimi) Uygulama İmar Planında bina yüksekliklerinin belirlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Önerisi”

“3194 sayılı İmar Kanununun 8. Maddesi doğrultusunda Belediyemiz İlçe sınırı içerisinde yer alan ve yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planında ada/parsel bazında bina yükseklikleri “Serbest” olarak belirlenmiş olan parsellerdeki bina yüksekliklerinin belirlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Önerisi”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.