Dolar 32,4906
%0.13
Euro 34,7509
%0.09
Altın 2.489,880
%1.12
Bist-100 9.521,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Koku sorununun kaynağı olarak görülüyordu: Kritik ‘arıtma’ ihalesi sil baştan

Koku sorununun kaynağı olarak görülüyordu: Kritik ‘arıtma’ ihalesi sil baştan

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Büyük Kanal Projesi kapsamında projelendirilen ve “Yüzülebilir Körfez” hedefinde önemli bir girişim olarak görülen ve daha önce 3 kez ihaleye çıkılan ancak sonuç alınamayan Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi 4. fazın 2. ikmal çalışmaları için dördüncü kez ihaleye çıkma kararı aldı. 

  • Ege Postası
  • 21.11.2022 - 09:58

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi, Büyük Kanal Projesi kapsamında projelendirilen ve “Yüzülebilir Körfez” hedefinde önemli bir girişim olarak görülen Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi için kritik bir gelişme yaşandı.

Kentte, AK Parti ve CHP’yi sıklıkla karşı karşıya getiren, AK Parti'nin “tam kapasite açlışmadığını” ifade ettiği ve koku sorunun kaynağı olarak görülen arıtma tesisinin kapasite artırımı için Büyükşehir daha önce adımlar atmış ancak sonuç alınamamıştı.

Büyükşehir, Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi'nin kapasite artırma çalışmaları devam ederken 4. fazın 2. ikmal çalışmaları için geçtiğimiz Eylül ayında 3. kez ihaleye çıkmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir Körfezi'nin hayata dönüşünü sağlayan Büyük Kanal Projesi kapsamında, Türkiye'nin en büyük ileri biyolojik atıksu arıtma tesislerinden biri olan 

Ancak birçok firmanın teklif verdiği ihale, “bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin/ yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması” gerekçesiyle iptal edilmişti.

4. KEZ İHALEYE ÇIKIYOR

Öte yandan; Büyükşehir arıtma tesisinin 4. fazın 2. ikmal çalışmaları için 4. Kez ihaleye çıkma kararı aldı.

“Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi 4. Faz 2. İkmal İnşaatı kapsamında 1 adet ortalama debisi 2,5 metreküp  (216000 m³/gün) kapasiteli ileri biyolojik yöntemler ile atıksu arıtma tesisinin (inşaat, mekanik, elektrik işleri ile işletmeye alma ve eğitimi dahil) ikmal inşaatının yapılması” işi ihalesi 22 Aralık Perşembe günü yapılacak.

Yapılan ihale duyurusunda iş bitimi için verilen sürenin ise 630 gün olarak belirtildi. 

İhalede en düşük teklif 428 milyon 975 bin lira ile Nurol İnşaat ve Alkataş İnşaat ortaklığından gelmişti. İkinci sıradaki teklif ise 474 milyon ile Faber İnşaat-Arbiogaz Çevre ortaklığı olmuştu. Üçüncü sıradaki Dillingham Cons. Int. Inc-Özka İnşaat Ortaklığı'nın teklifi ise 614 milyon lira olarak olmuştu. Projenin gerçekleşmesi için harekete geçilmesi beklenirken ihalenin iptal edildiği duyuruldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.