Dolar 32,3244
%0.23
Euro 35,0705
%-0.15
Altın 2.282,260
%0.21
Bist-100 9,01
%2.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kıyı Egeli başkanlardan ‘kesintiyi durdurun’ çağrısı

Kıyı Egeli başkanlardan ‘kesintiyi durdurun’ çağrısı

Video konferans yöntemiyle toplanan Kıyı Ege Belediyeler Birliği Encümeni’nde, pandemi yüzünden nüfusu ciddi oranda artan ilçelere dikkat çekilerek, bu bölgelerde vatandaşlara hizmet götüren belediyelerin İller Bankası kaynaklarından yapılan kesintilerin durdurulması gerektiği kaydedildi. Birlik Başkanı da olan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, öneriyi Türkiye Belediyeler Birliği’ne götürmeye hazırlanıyor.

  • Ege Postası
  • 25.12.2020 - 09:11

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Encümeni, belediyelerin gerçekleştirdiği pandemi çalışmaları ile salgın yüzünden nüfusu artan ilçelerde vatandaşa hizmet götürmede yaşanan sıkıntıları ve alınması gerekli önlemleri görüştü. Encümen, bölgenin deprem gerçeği ile kentsel dönüşüm çalışmalarını da masaya yatırdı.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin encümen toplantısı pandemi nedeniyle video konferansla yapıldı. Birliğin başkanlık görevini de yürüten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yönetiminde yapılan toplantıya, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Şengel, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ile Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan katıldı.

Askıya alınmalı talebi

Toplantıda birçok vatandaşın salgın yüzünden yazlıklarında kalmayı tercih ettiğine dikkat çekilerek, bu nedenle kıyı ilçelerinde nüfusun ciddi oranda yüksek olduğu vurgulandı. 40 bin kişinin yaşadığı bir ilçede bile nüfusunun 250 binlere kadar çıktığına işaret edilen toplantıda, bu bölgelerde vatandaşlara hizmet götürmek için özverili çalışmalarda bulunan belediyelerin İller Bankası kaynaklarından yapılan kesintilerin, pandemi geçene kadar askıya alınması gerektiği kaydedildi. Başkan Abdül Batur bu öneriyi, encümeninde görev aldığı Türkiye Belediyeler Birliği’ne aktaracağını belirtti.

Bina yenilemede metrekare önerisi

Toplantının ikinci gündem maddesi ise deprem ve kentsel dönüşüm oldu. Riskli binalarda oturan vatandaşların, evlerinin toplam metrekaresinde büyük kayıp yaşadıkları için bina yenilemekten kaçındığı ifade edildi. Vatandaşların yenilemenin ardından da aynı büyüklükte evlere sahip olmasının yolunun, yönetmelikle açılması gerektiği üzerinde duruldu. Özellikle riskli binalarda yaşayan vatandaşların ancak bu şekilde bina yenilemeye yönlendirilebileceği vurgulandı. Başkan Batur, encümende gündeme gelen bu öneriyi de Türkiye Belediyeler Birliği’ne ileteceğini kaydetti.

Eğitimler online sürecek

Öte yandan toplantıda birliğin pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldığı eğitim çalışmalarına online olarak devam etmesi kararı da alındı. Birliğe üye belediyelerin talep ettiği eğitimlerin gruplar oluşturularak, video konferans yöntemiyle yapılması kararlaştırıldı. Toplantıda Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin Avrupa Birliği (AB) İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı’na yaptığı başvuru da değerlendirildi. Programdan fon sağlanması durumunda, üye belediyelere yeraltı su kaynaklarının değerlendirilmesi, tarımın geliştirilmesi konularında eğitimler verileceği belirtildi. Toplanın sonunda encümen üyeleri, birliğin başarılı çalışmalarından dolayı Başkan Batur’a teşekkürlerini iletti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.